Gazete Emek-Halkların Demokratik Partisi (HDP), ittifak görüşmeleri kapsamında Türkiye İşçi Partisi’nin grup kuracak yeterliliğe sahip olmak için 20 milletvekili istediği yönündeki haberlere ilişkin tekzip metni yayımladı.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın hiçbir bileşeninin herhangi bir platformda vekil sayısı üzerinden bir tartışma ve pazarlık yürütmediği ifade edilen metinde, “Birgün gazetesinde yayınlanan, HDP ve TİP’i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır” denildi. Tekzip metninde ayrıca Al Monitor isimli yayın organındaki HDP’nin muhalefet tarafından görmezden gelindiği için aday çıkardığı yönündeki haberin de gerçek dışı olduğu belirtildi.

‘İYİ NİYETLİ OLMAYAN ASILSIZ İDDİALAR’

Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birinin yaklaşmasıyla beraber HDP, ittifakları ve bileşenleri hakkında asılsız haberlerin yapıldığı ifade edilen tekzip metninde, “Siyasi geleneğimiz, ilkelerimiz, seçim stratejimiz ve parti kurullarımızın işleyiş mekanizmalarıyla ilgisi olmayan, yapılan haberlerde ismi açıklanmayan ve HDP’li oldukları şüpheli olan yetkililere dayandırılan çeşitli asılsız iddialar iyi niyetli olmadığı gibi böylesi tarihi bir süreçte demokratik, katılımcı ve şeffaf bir işleyişe zarar vermektedir. Partimizin yöneticileri basına konuştuklarında isimlerini gizlememe konusunda ilke kararı almıştır” denildi.

‘HDP VE TİP’İ TÖHMET ALTINDA BIRAKAN HABER ASILSIZDIR’

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın hiçbir bileşeninin herhangi bir platformda vekil sayısı üzerinden bir tartışma ve pazarlık yürütmediğinin vurgulandığı metinde, “Birgün gazetesinde yayınlanan, HDP ve TİP’i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır” denildi.

‘HDP KARARLARINI İLKESEL TUTUMU GEREĞİ ALIR’
Al Monitor internet sitesinde yer alan ve “Bir HDP yetkilisi”ne dayandırılan, HDP’nin muhalefet ile masaya oturmak için yalvardığı, görmezden gelindiği ve adaylık konusunda asıl pazarlığın ikinci turda olacağı yönündeki haber de tekzip edilerek “Cumhurbaşkanı adayımızı çıkarma kararımızın nedenleri konusunda ifade edilenler gerçekdışıdır. Tüm baskılara rağmen çizgisini koruyan partimiz HDP ilkesel tutumunun gereği olarak kararlarını alır ve demokratikleşmeye çağrı yaparken sadece kendi öz gücüne güvenir” ifadeleri kullanıldı.

Metinde, seçim gündemi, ittifaklar, örgütlenme ve genişleme stratejisi ile ilgili tartışmaların HDP’nin parti kurullarında demokratik, katılımcı ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğü ve konu ile ilgili gelişmelerin parti yetkilileri tarafından kamuoyu ve basın kuruluşlarıyla paylaşıldığı ifade edildi.

BİRGÜN: İKİ PARTİDEN DE İSİMLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Birgün'deki haberle ilgili TİP de tekzip metni yayımlamış, TİP’in tekzibinin ardından açıklama yapan Birgün Gazetesi, haberin oluşum sürecinde adı geçen iki partiden de isimlerle görüşüldüğünü haber takibinin Meclis’te görev yapan bir grup gazeteciyle birlikte yapıldığını belirtmişti.


Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim