Gazete Emek-  HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İçişleri Bakanı Soylu’nun “Siyasi partilerin genel başkanlarını dinlemek devlet sapıklığıdır” sözlerini hatırlatarak, “Ama Soylu bunu söylerken partimizde böcekler çıktığını unutmuş olacak herhalde” dedi. Beştaş, “Soylu’nun partimizin dinlenmesine ilişkin sessizliği esasen bir kabuldür, ‘biz dinledik’ demektir” ifadesini kullandı.
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beştaş, şöyle konuştu:


“IKÇILIK KİME YAPILIRSA YAPILSIN KARŞISINDAYIZ”

Dünkü maçta Pierre Webó’ya yönelik ırkçı saldırıyı kınamak ile başlamak istiyorum. Dünyada ve Türkiye’de ciddi bir tepki oluştu. Irkçılığa karşı her yerden ses yükseldi. Bu tabii ki anlamlıydı ama biz Türkiye yurttaşları olarak şunu söylemek isteriz; Pierre Webó’ya yapılan ırkçı saldırıya karşı çıkarken evin içinde, Türkiye’de meydana gelen ırkçı saldırıları da görmezden gelmeyin. Ermenilere, Süryanilere, Kürtlere toplumun farklı kesimlerinin dillerine ve inançlarına yönelik ırkçı saldırılar, nefret dili aralıksız bir şekilde devam ediyor. Buna karşı sesini çıkarmayanları, bunu besleyenleri biliyoruz. Bizzat iktidar ve küçük ortağının eliyle ırkçı saldırılar, bırakalım kınamayı, destekleniyor. Gar Katliamı anması vesilesiyle Konya’da ıslıklarla yapılan protesto ve ırkçılığı unutmadık. Amedspor’a aralıksız devam eden ırkçı saldırıları unutmadık. O konuda da tüm Türkiye’nin tepki vermesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz.

Biz HDP olarak ırkçılık kime yapılırsa yapılsın kimden gelirse gelsin dün de karşısındaydık bugün de karşısındayız ve yarın da karşısında olacağız. Sevgili Pierre Webó’ya ‘senin yanındayız’ demek istiyorum.

Kaynak: Tele1

Editör: TE Bilişim