Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, yaşadığı Almanya’dan Türkiye’ye gelirken Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alınan ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakılan 71 yaşındaki annesi Kadriye İmir’in, bir yıldır evine dönemediğini söyledi. Savcılığın iki-üç kez hazırladığı iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmediğini ve başvurularına rağmen yurtdışı yasağının kaldırılmadığını söyleyen Nuran İmir, “Annemin sağlık sorunları var, babam ve kardeşlerim Almanya’da ama bir türlü yasak kaldırılmıyor” dedi.

‘’DEFALARCA BAŞVURMAMIZA RAĞMEN YASAK KALKMADI’’

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ile birlikte geçen yıl Almanya’dan Ankara’ya gelen annesi 71 yaşındaki Kadriye İmir, Esenboğa Havalimanı’nda hakkında soruşturma olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış ve dört günlük gözaltı süresinden sonra çıkarıldığı mahkemede yurtdışı yasağı ile serbest bırakılmıştı.

Milletvekili İmir, annesinin 2004 yılından beri Almanya’da yaşadığını ve orada oturma izni bulunduğunu belirterek, “Annem, konulan yurtdışı yasağı nedeniyle bir yıldır evine dönemiyor. Babam ve kardeşlerim Almanya’da yaşıyor. Babamın sağlık sorunları var, annemin de yaş itibariyle sağlık sorunları bulunuyor. Savcılığın daha önce iki-üç kez hazırladığı iddianameyi mahkeme kabul etmemiş. Avukatımız aracılığı ile defalarca başvurmamıza rağmen yasak kalkmadığı için annem evine dönemiyor” dedi.

 İmir, annesinin yaşanan siyasi iklim nedeniyle böyle bir olay ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek “Biz savcılığa ne gerekirse teminat verelim dedik. Bu mağduriyetin ortadan kalkması lazım. Annem daha önce de defalarca gelip gitmiştir. Kaçacak hali yoktur. Ailesi orada kendisi burada kaldı. Bu keyfi mağduriyetin bir an evvel giderilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Medyascope

Editör: TE Bilişim