Gazete Emek- Milletvekilleri hakkında gönderdikleri mektuplar gerekçe gösterilerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “terör örgütü propagandası yapmak” ve “ suçu ve suçluyu övme” iddialarıyla fezleke hazırlandı.

Dündar’ın fezleke konusu olan 17 Mayıs’ta tutuklulara gönderdiği mektupta, “Sizler içinde bulunduğunuz sınırları aşan bir duruş sergileyerek dünyaya direnmenin boyutlarını öğretiyorsunuz. Duruşunuzla zafere giden yolu aştınız. Özgür günlerde buluşmak dileğiyle, selamlar, sevgiler…” ifadeleri suç sayıldı.

Diren Yurtsever'in MA'da yer alan haberine göre Öcalan’ın, mektupta yer alan şu ifadeleri suç sayıldı: “Değerli yoldaşım Kürt halkının tarihsel olarak sürdürdüğü mücadele, bugün bu zorlu süreçte sizin üstlendiğiniz önemli misyon ile sürdürülmektedir. Bu zor koşullarda tecrit sadece cezaevlerinde uygulanmamaktadır; sokaklarımız, meydanlarımız, evlerimiz dahil olmak üzere Kürt halkının bütün yaşam alanlarında tecrit uygulanmaktadır. Yüzyıllardır asimilasyon ve tekçi politikalarla sürdürülen gizli tecrit, bugün politik anlayış içerisinde bütün ahlaki değerler ve hukuk göz ardı edilerek açık bir şekilde uygulanmaktadır.”

DEDE HAKKINDA 30 FEZLEKE

Dede hakkında 18 Ekim’de 13 fezleke, 21 Ekim’de de 17 fezleke Meclis’e sunuldu. Dündar hakkında 21 Ekim 5 fezleke, Öcalan hakkında ise 17 fezleke Meclis’e sunuldu. 21 Ekim’de HDP’liler hakkında toplam 45 fezleke hazırlanmıştı. 

2 AYDA 170 FEZLEKE

Meclis’in 3’üncü yasama yılına başladığı 1 Ekim tarihinden itibaren Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de aralarında olduğu HDP’liler hakkında 170 fezleke hazırlandı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim