Gazete Emek-Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapacağı Bağımsızlık Referandumu'na ilişkin Hür Dava Partisi'nden (HÜDA-PAR) değerlendirme geldi. 


HÜDA- PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, bağımsızlık referandumuna ilişkin, “Referandumda Kürt halkı karar verecek ve herkesin bu karara saygı duyması gerekir” dedi. Rudaw’ın haberine göre, Siverek’te iftar programına katılan Yavuz, Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna ilişkin şunları söyledi:

“Biz hiçbir İslami devletin parçalanmasını istemeyiz. Ama parçalanma mutlaka meydana gelecekse ve birlik mümkün değilse belki komşuluk ilişkileri dertlere derman olur diye denenmesi gerekir kanaatini taşıyoruz. Bu sadece referandum kararı değil, İslam coğrafyasında yakılan bir ateş vardır. Alacağımız kararlar bu fitne ateşini alevlendirecek ise bunun zamanlamasına elbet dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun dışında halka sorulması bir mecburiyettir. Yapılacak referandumda Kürt halkı karar verecek ve herkesin bu karara saygı duyması gerekir.”

Yavuz, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizle ilgili olarak da ‘İslam coğrafyasında yeni savaş ve kaos senaryolarının gündeme gelmesinde küresel emperyalist güçlerin etkisinin olduğunu’ ifade etti. ‘Irak, Suriye ve diğer İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunun bu kez Katar üzerinde denenmeye çalışıldığını’ savunan Yavuz, “Türkiye’nin Katar’a sahip çıkması doğru bir karardır. Biz de bu kararı destekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim