Gazete Emek- Bağımsız Türkiye Partisi, milletvekili aday listelerinin verildiği gün, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine katılmama kararı aldı.


Dün, YSK’ye gelen BTP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Terzi, listelerinin hazır olduğunu ancak listeleri sunmayacaklarını belirtti. Bu seçimde rejim değişikliği olacağını, parlamenter sistemin değişerek, kuvvetler ayrılığı ilkesinin göz ardı edileceğini savunan Terzi, “Böyle bir değişikliğin arkasında olmak istemiyoruz. Gerek iktidar partisi gerek muhalefet partileri beraber bu rejim değişikliğinin ortak suçluları olarak tarihte yerlerini alacaklardır. Bu yapılanma içinde olmayı düşünmedik ve bugün partimizin yetkili kurullarınca alınan karar gereği 24 Haziran seçimlerine katılmama kararı aldık” diye konuştu.


Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise genel başkanlıktan istifa etti. Yapıcıoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “30 Haziran 2013 tarihinden beri şerefle üstlendiğim HÜDA PAR Genel Başkanlığı görevimden bugün istifa ettim. 24 Haziran seçimlerine Diyarbakır’dan bağımsız aday olarak katılmak üzere başvurumuzu yaptık. Hayırlara vesile olsun inşaallah” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim