Gazete Emek-  Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 'vakıf' hamlesiyle geri dönüyor.

Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen TV 5 kanalına konuşan Arınç, “Millî Görüş” hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın vefatının yıldönümü nedeniyle Erbakan’a dair düşüncelerinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Mükemmel bir insandı. Allah, ondan ebediyen razı olsun. Tabii onun idealleri, bir taraftan ‘Millî Görüş’, bir taraftan ‘Âdil Düzen’, bazen de ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ ideali hamdolsun onun hayatı boyunca takip etti. Ahlâklı, inanca dayalı bir siyasetin, Allah rızası için millet menfaatine nasıl siyaset yapılabileceğini bizlere gösterdi. Bugün de o yolu takip eden çok insan var. Biz de AK Parti’de doğrusu özellikle kuruluş yıllarımızda bu öğretileri, bu prensipleri, kendi özel hayatımızda da siyasetimizde de temel unsurlar olarak kabul ettik. Bugün için bunları lütfen bana sormayın; ama o yolda epeyce mesafe kat ettiğimizi de söyleyebilirim” diye konuştu.

VAKIF KURACAĞINI AÇIKLADI: İYİ SİYASETÇİ YETİŞTİRECEĞİZ

Bülent Arınç, programda ayrıca, bir vakıf kurma niyetinde olduğunu da açıkladı. "Siyasetin eski ahlâkî ölçüleri özlediğini" söyleyen Arınç, vakıf projesini  "Sadece siyasetin teorisi, nasıl yapılması gerektiği, bize ait ölçülerle, dünyevî ölçüler de olacak bunun içerisinde, bir siyasetçi nasıl yetişir, bunun örneklerini göstermemiz lâzım. Bugün iç politikadan artık elini ayağını “mecburen” çekmiş bir insan olarak bizim iyi siyasetçiye, onu yetiştirmeye ihtiyacımız var. İnşallah sizin de bu konudaki desteklerinizi bekleyeceğiz" ifadeleriyle anlattı.

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim