Gazete Emek- Çıktığı tartışma programları ve sosyal medya hesaplarında sık sık ittifak ortakları olan AK Partili yetkilileri eleştiren MHP Ordu Milletvekili  Cemal Enginyurt, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.


Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin dün yaptığı fındık rekoltesi açıklamasına tepki göstermiş ve “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” demişti.

İHRAÇ GELDİ, TWITTER BOYKOTU BİTTİ

Enginyurt ihraç kararının ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Fındık üreticisinin hakkını savunmak vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır olsa da bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin Tavizi olmaz. MHP Vazgeçilmez sevdamdır.”


Enginyurt ikinci mesajında ise şöyle dedi: “Ben Cemal Enginyurt olarak her hal ve şartta,bu zor zamanda hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hem liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanında duracağım.Üreticinin sesini haykırmak sert tepki değil uyarıdır. Ben 41 yıldır MHP mensubuyum, Ülkücü olmaktan gurur duyuyorum. Dik durmaya devam…”


Cemal Enginyurt, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Twitter’ı hedef alan açıklamalarının ardından artık Twitter’ı boykot edeceğini açıklamıştı. 1 Temmuz’dan beri hesabından paylaşım yapmayan Enginyurt, böylece istifasıyle ilgili ilk açıklamasını Twitter’dan yapmış oldu.

Daha önce de Bekir Bakdemirli’yi hedef alan Cemal Enginyurt  şöyle konuşmuştu:  “Tarım Bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakı’ndan başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?”

BAHÇELİ UYARMIŞTI

Enginyurt, daha önce bir söyleşisinde ise sert çıkışları nedeniyle Bahçeli tarafından uyarıldığını söylemişti. Enginyurt, “Tabi bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım” demişti.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim