Gazete Emek- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmalarına devam ediyor. İnce bir kez daha Erdoğan'a eski videoları ve konuşmaları ile cevap verdi. 

Sakarya mitinginde konuşan İnce'nin açıklamalarının satır başları şöyle:

-Çakma ekonomist var ya, diplomasız ekonomist. İlk Nobel ekonomi ödülünü alan ekonomist, bir fizikçidir. 

-1981 yılı, muavinlik yapıyorum. Şeker fabrikasından küspe alıp, hayvancılara satıyoruz. 

-Ben kuantum diyorum, beyefendi kıraathane açacağım diyor. Diyor ki aslında, ben size iş bulamam, öğretmenler ben sizi atayamam, sağlıkçılar siz de iş beklemeyin. Kıraathane açacağım, çayları demleyeceğiz, kekleri koyacağız. Kekliyor yani aklı sıra. Ben kıraathane değil fabrika açacağım.

-Erdoğan çok istiyorsa ben ona eski cumhurbaşkanları için kıraathane açarım, kekler de benden. 

-Bir insan, "Şehir hastaneleri çok güzel, müşterisi de bol" der mi? Hastaya müşteri denir mi? Garanti verdiler ya, mecbursunuz, hastalanacaksınız diyor. Bu mu ülkeyi kalkındıracak? 

-Rahmetli Erdal İnönü FETÖ'cüymüş. Sonra da gelsinler konuşalım diyor. Adam rahmetli. Erdal İnönü gelemez, istiyorsan sen gidebilirsin yanına! Ailesi aradı, Erdal Bey rahmetli oldu gidemez, aile adına sen gidebilirsin dediler. Gelsinler konuşalım dedin ya, Erdoğan'a sesleniyorum. Ben Erdal İnönü adına konuşmaya varım, istediğin kanalda, istediğin zaman. Yüreğin varsa, bilgin, cesaretin varsa çık karşıma!

-Birinci çıkamazsan siyaseti bırakacak mısın diyor. Söz bırakacağım. Ama benim de bir isteğim var. Seninle bir televizyon kanalında ekonomi tartışmak istiyorum. Yüzde 51.9'la seçildin cumhurbaşkanı, altında oy aldığında sen bırakacak mısın siyaseti? Madem meydan okuyorsun, ben de sana meydan okuyorum. Meydan boş değil; unutma, her kuşun eti yenmez!

-Otomobil yapacağız diyor, kaportasına talip. Ben otomobilin beynine talibim beynine. 

-Meydanları geziyor, bizle FETÖ arasında bağlantı kuruyor. Biz dedi, gelmeden önce ambulansları köpekler çekiyormuş. Herhalde Sibirya'yla ilgili belgesel izledi. Bir de buzdolabı medeniyet göstergesiymiş. Ben köylü ailesi çocuğuyum, 40 sene önce bizim evde buzdolabı vardı. Erdoğan bir şey yaptı ama, buzdolabının içini boşalttı. Madem Erdoğan'ın dediği gibi bir Türkiye var, o zaman izleyelim.

-Sosyal medyada bir şeyler yapıyorlar. Camiyle benim fotoğraflarımı üst üste çakıştırıyorlar. Samsun'da sahneye gençler bisiklet getirdi, bindim. Almışlar bunu camiye monte etmişler. Camide bisiklete binmişim sözde. Sözde amide zeybek oynuyorum. Sakaryalı kardeşim bunlar Müslüman mı? Bunlar sahtekar! Bunlar zavallı zavallı!

-Biz iktidara gelmeden önce MR mı vardı diyor. Haklısın, yoktu. Biz fal baktırıyorduk, kurşun döktürüyorduk!

-Mutfaktaki enflasyon yüzde 30'un üzerinde. Eğitimde son sıradayız. Zihniyet şatafat, savurganlık, israf. Biz zihniyeti yok edeceğiz. İsraf ekonomisinden İnsaf ekonomisine geçeceğiz.

Erdoğan yeniden gelirse daha karanlık bir Türkiye olacak.

-Gençler bu ülkeden gitmeye devam edecek. Ekibim hazır. Bir yıl içerisinde her şeyi yoluna sokacağım. Hukuk, yatırım, adil mahkemeler, çağdaş hesap veren bir yönetim, geleceği kurgulayan bir eğitim Bunları yapabiliriz.

-Çiftçiye mazot 3 lira, fındık 15 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200 olacak. Asgari maaş bin 500 lira olacak.

 -Son 15 yılda 865 milyar dolar vergi topladılar. 323 milyar dolar borç yaptılar. Yaptıkları iş 30,40 milyarlık iş. Kalan para nereye gitti? Hırsızlığa.

Yurttaşlar İnce'nin 'Bu sıcakta oruçlusunuz TAMAM MI? Sakarya ' sorusuna Hepbir ağızdan TAMAM yanıtını verdi.

-4 parmağı anlatayım ben sana Erdoğan'ın döneminde yalan, hırsızlık, savurganlık, terör...

-İnce döneminde Kralın adamı değil, adamın kralı olacaksınız.

Editör: TE Bilişim