Gazete Emek- CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Habertürk'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

Muharrem ince ''Sizin diğer adaylardan farkınız ne, ne vaadediyorsunuz şeklindeki ilk soruya ''Türkiye'yi yöneten Erdoğan, dolayısı ile neden Erdoğan değil de size diye sormak lazım'' cevabını verdi. İnce ''Yeni dönemde ben sen o yok, biz diyeceğiz, Türkiye'yi kucaklayacağız'' dedi.

''Kamuda yükselmeyi adil koşullara bağlayacağız'' diyen İnce, ''Herkesi kucaklayan anlayışla, başörtülü başörtüsüz, alevi sünni diye bakmadan'' vurgusunda bulundu.

'SİHİRLİ SAYIM 29'

-İnce ''Bu ülkenin yüm kaynakalrı atıl. Meraları kullanılmıyor atıl, denizleri kullanılmıyor atıl. Liyakatlı bir kadroyla güçlü bir liderlik yaparak ortak bir akılla, hesap vermeyi öne çıkartarak, kimseyi ötekileştirmeden, Alevi-Sünni diye bakmadan herkesi kucaklayan anlayış ile bu 29'u çok iyi kucaklayabiliriz. Ben Erdoğan'ın dünyayı tanımadığını düşünüyorum. Ekibinin korktuğunu doğru bilgi aktarmadığını düşünüyorum. Danışmanların eksik şeyleri söylemesi lazım. Danışmanlarımla buraya gelmeden önce toplantı yaptık. Bir tane artımı söylemdiler. Hep eksiklerimzi söyledilr. Onlara kızmadım'' dedi.

​İnce'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

İNSAN 2 KERE 3 KERE GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİYİ ÖZLEMEZ

-(Habertürk için) Haksızlık yaptığınız yayınlar var ancak yandaş demem doğru olmaz,

-Beni arayan kişi Erdoğan ile o görüşmede bulunan kişi, şimdi açıklarsam ona zarar veririm'' dedi. İnce ''Aradım açıklama bekle dedi bana. Kitapta 89. sayfada diyor ki 'Erdoğan, 2000 yılı Mayıs ayında ABD'ye yaptığı gezide uzun süre orada yaşayan Fethullah Gülen'le de bir araya geldi. Erdoğan Gülen görüşmesi muhtevasından çok, uzun yıllardır birbirine hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından da hayli dikkat çekiciydi. 

'KEŞKE ÖZETİNİ DEĞİL HEPSİNİ OKUSAYDI'

-Kitabı yazmışsın, tweet atmışsın burada yalanlıyorsun. Yazık günah. Bunlar ciddi ye alınacak şeyler değil.'' dedi. Bu şekilde yalanlayan birini referans almasını soran Nagehan Alçı'ya İnce'nin cevabı ''Referansım çok. Bana bu tür bilgiler gelir, siz kaynağınızı söyler misiniz? Beraber büyümüşler(Cemaat ile) arada buna CHP'yi karıştırmıyorlar mı bu çok can sıkıyor. Cumhurbaşkanı bu kitaba dava açmış mı, bu kitabı okumamış mı, her zamanki gibi özetini mi okumuş. Keşke hepsini okusaydı.

-İnsan 2 kere 3 kere görüştüğü kişiyi özlemez. Erdoğan "Bitsin artık bu hasret diyorsa" 2-3'ten daha fazla görüşmüşlerdir. 

-Erdoğan diploma konusunda kimseye dava açmadı.
İki konuda çok net olacağız. Biri terör: FETÖ, IŞİD PKK hiç farketmez. Öbürü yolsuzluklar. 

-Seçimin tarihini kim belirledi? Erdoğan. Kuralları kim belirledi, AK Parti grubu, Erdoğan. Tarihi belirleyeceksin, kuralları belirleyeceksin, hileleri belirleyeceksin sonra da beni indirmeye çalışıyorlar diyeceksin. Ne yapalım?

-Kim bu dış mihraklar? Türkiye Almanya'nın biraz daha zengin olmasını ister. Böylece daha çok araba satar.

-Bankaları hemen yeniden yapılandıracağız. Ziraat Bankası kredilerinin yüzde 80'ini çiftçilere verecek
Bir haftada yapacağımız işler bunlar
 
-(Alçı'nın Hakan Fidan'ı görevden alacak mısınız sorusuna cevaben) Onu size söyleyecek halim yok. Ekibime söylerim. Size söylersem gider Erdoğan'a söylersiniz.

'İLK GÖREV YERİM BİR İMAM HATİP LİSESİ İDİ, AYIRACAK DEĞİLİM'

-İlk görev yerinin bir İmam Hatip Lisesi olduğunu ve ziyaret etmek istediğini ancak müdürün görevden alınmasından çekindiğini söyleyen İnce ''Bir baba evlatlarını nasıl ayırmazsa bir cumhurbaşkanı da öğrencileir ayırmaz, imam hatip lisesi başka lise diye ayıracak değilim'' vurgusunda bulundu.

-Bakanlar Kurulu'nu ben atayacağım ama yasama yürütme yargı'yı ayıracağız.

-Siyasetçinin utanma duygusunu yeniden hatırlatacağız.

RESTORASYON SÜRECİNDE KARARNAME YETKİSİ

''Kararname yetkisini neden kullanmayacak mışım?'' diyen İnce ''Bunların hepsi düzelir. O bürokrasi anında şekillenir her şey değişir, medya değişir, danıştay değişir. Bir korku toplumu olmuşuz. İnsanlar sesini çıkarmıyor. Bir yere girdim. Çıkarken birisi kulağıma eğildi, oyumu size vereceğime inanır mısınız dedi. Gerçekten mi, neden? dedim, 'yoruldu' dedi. Erdoğan için'' ifadelerini kullandı.

İnce ''Restorasyon süresi maksimum 2 yıl sürecek. Restorasyon süreci şu yargıyı düzeltmeden ekonomiyi düzeltmemiz mümkün değil. Biri bozuksa diğeri de bozuktur. Rusya'nın uçağını düşürdünüz, sözcü açıklama yaptı, emri cumhurbaşkanı verdi. Davutoğlu açıkladı ben vardim. Uçak düşürmenin bir ekonomik bedeli var. Birini yaparken diğerini bozuyorsunuz. Ben vermedim, ben vermedim, en sonun da pilota kadar geldi. Demokrasiyi oturtmazsanız, mahkemelerinize saygı duyulmazsa yabancı yatırımcı gelmez size'' dedi.

-Başörtüsü sorunu Türkiye'nin sorunu değildir artık. Ben önüme bakarım, siyaset geriye bakma işi değildir. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında ister evinde taksın ister devlet dairesinde taksın. 

-Bana Erdoğan'ı savunmayın, Erdoğan'ın kendisini savunacak gücü var ayarlayın Didem hanım gelsin burada konuşalım. Madem ekonomistim diyor ekonomiyi konuşalım.

-(Nagehan Alçı'nın Sivas 93'ü katliam olarak yorumlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile aynı ittifakta yer almayı içinize sindirebiliryor musunuz sorusu üzerine) Bu soruyu bir şartla cevaplarım. Siz bu soruyu Karamollaoğlu ile aynı partide yer almış Erdoğan'a sorabilir misin?

Ayrıntılar gelecek...

Kaynak: Sputnik
 

Editör: TE Bilişim