Gazete Emek- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Partililere "geri dönün" çağrısına İYİ Parti lideri Meral Akşener kahkahalı video paylaşımıyla yanıt verdi. Akşener ayrıca Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a hitaben de "Yine ne dedin bu arkadaşa?" sorusunu yöneltti.


İYİ Parti'nin Twitter hesabından gülücük emojisiyle paylaşılan videonun altında Bahçeli'nin "Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti'nin Olağanüstü Kurultay'ında MHP'yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye'nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır" ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Bahçeli'ye yanıt verdi. Türkkan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkes soruyor 'neler oluyor' diye. Kasım'da seçime hazırlanın..!" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin kurultay kararı almasının ardından bir açıklamada bulunan Bahçeli, "3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti'nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır. Çağrım şudur: Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi'ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir" demişti.

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim