Gazete Emek- İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin isminin hazır olduğunu, logo ve kurucular üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan Özdağ, hazırlıkları devam eden parti çalışmaları için, "Bütün milliyetçileri çatısı altında toplayacak, Atatürk çizgisinde, milliyetçi bir parti olacak. Birinci Meclis’in ruhunu ve politik tavrını temsil edecek, kucaklayıcı bir parti olacak” dedi.

İYİ Parti'ye dönük eleştirilerini sıralayan Ümit Özdağ, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özdağ, Akşener ve Kavuncu'ya yönelik sert ifadeler kullandı.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

ÜMİT ÖZDAĞ: PARTİMİN İSMİ BELLİ

Muharrem İnce partisini 23 Nisan ya da olmazsa 19 Mayıs’a yetiştirmeye çalışıyor ama Ümit Özdağ, partiyi daha erken kuracak gibi. Zaten Adana milletvekili İsmail Koncuk partinin kuruluş hazırlıklarını bir noktaya kadar getirdi. Ümit Özdağ’la İYİ Parti’den istifasını açıkladığı basın toplantısından sonra konuştum.

PARTİNİN İSMİ HAZIR

“Partinin ismi hazır. Logo ve kurucular üzerinde ise çalışıyoruz” dedi. Partinin kuruluşunda yer almasını istediği bazı isimlerle zaten görüşmelere başlamış. İsim konusunda bir ipucu vermesini istedim. Yanaşmadı. Ama partinin isminin başında ya da ortasında mutlaka “milliyetçi” ibaresinin bulunacağını daha önce söylemişti.

“Bütün milliyetçileri çatısı altında toplayacak, Atatürk çizgisinde, milliyetçi bir parti olacak” dedi. “Birinci Meclis’in ruhunu ve politik tavrını temsil edecek, kucaklayıcı bir parti olacak” diye ilave etti.

Meclis’te şu anda temsil edilen parti sayısı 12. Muharrem İnce ve Ümit Özdağ’ın kuracağı parti ile bu sayı 14’e çıkacak.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim