Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı partileri ziyaret etmesi ve muhalefet arasındaki ziyaret trafiğinin erken seçim ihtimalini gündeme getirip getirmediği ile ilgili bir soru üzerine, “Cumhurbaşkanının Saadet Partisi ve HÜDA PAR’ı ziyaret etmesi buna işarettir. Biz muhalefet olarak erken seçime hazırız” dedi.

HDP’nin kapatılması tartışmalarına da değinen Ensarioğlu, “İYİ Parti dahil tüm partiler anayasanın güvencesi altında kuruldu. HDP de bunlardan biri. Altı milyon üzerinde oy alan bir parti. Mecliste başkanlık yapıyorlar, komisyonlarda üyeleri var. Altı milyon insan oy vermiş. Bu partinin açık kalması taraftarıyım. İnsanlarımız oraya oy vermiş. Bu eleştiriler aşırı ve doğru bulmuyorum. Kapatılma ortamı gerer. Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. En çok kapatılan partiler AK Parti ve HDP’dir. Varsa yanlış yapanlar bunun gereğini hukuk yapar” şeklinde konuştu.

İKTİDARIN ELİ MUHALEFETTE

İktidarın muhalefeti bölmek için her yolu denediğini belirten Ensarioğlu, “İktidar partisinin bir eli İYİ Parti’de, bir eli CHP’yi karıştırmakta, diğer bir eli HDP’yi kapatmak ve parçalamak işinde” dedi ve 31 Mart seçimlerinde tüm partilerin demokrasiye oy verdiklerini söyledi. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Ensarioğlu, “Önce mevcut anayasaya uymak lazım. Şu anda anayasaya uyulmuyor. Partiye göre değil, halka göre anayasa olmalı” dedi.

Türkiye’de merkez sağ ve Kürtler’i yanına almayan hiçbir partinin iktidara gelemeyeceğini dile getiren Ensarioğlu, “Merkez herkesi kucaklıyor. Geçmişte farklılıklarımıza rağmen hepimiz bir aradaydık ve bu kadar tartışma olmuyordu. Doğru olan neyse onu yapıyorduk. Demokrasi bizi kucaklayarak iktidara geldi. Merkez icraat yapar, herkesi de kucaklar. Bu nedenle merkez ve Kürt oylarını alamayan iktidar olamaz. Kürt ve Zaza’yım. Muhafazakarları ve Kürtler’i dışlarsak sıkıntı yaşarız. Kapı açmamız lazım. Dışlayarak ve ötekileştirerek bir yere varamayız” diye konuştu.

Kaynak: Medyascope

Editör: TE Bilişim