Gazete Emek- İYİ Parti, AKP’ye çağrı yaparak HDP Milletvekili Leyla Güven’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. HDP ise Güven’in yaptığı konuşmanın bağlamından koparıldığını belirterek “Barış ve çözüm amaçlı bir konuşmanın tam tersi bir suçlamayla karşılanması da kara propagandanın bir parçasıdır” dedi.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, dün partisinin Antep il örgütüne yaptığı ziyaret sırasında yaptığı konuşmanın ardından iktidara yakın medya ve İYİ Parti tarafından hedef alındı.

Güven’in yaptığı konuşmayı ‘haberleştiren’ gazetelerden Takvim, HDP’li vekilin açıklamalarını ‘küstah’ diye yaftaladı.

İYİ Parti de HDP Milletvekili Güven’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Yazılı açıklama yayınlayan İYİ Parti, Güven’in ‘hadsiz bir açıklama’ yaptığını öne sürürerek AKP’ye çağrı yaptı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in dokunulmazlığını derhâl kaldırmalıdır. İYİ Parti bu noktada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir.

“Güç, imkân ve sorumluluk sizde. Eğer bu garip oyunun içinde değilseniz, hiç vakit kaybetmeden, ülkemizi ve milletimizi hedef alan bu hadsizliğe haddini bildirin.”

HDP’den ‘kara propaganda’ açıklaması

HDP ise Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in hedef alınmasına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Partinin Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Güven’in yaptığı konuşmanın bağlamından koparıldığı vurgulandı.

“Hakkari vekilimiz Leyla Güven’in, yaptığı konuşmanın içinden bir bölümün bağlamından koparılarak bir linç vesilesi olarak kullanılması da asla kabul edilemez.

“Leyla Güven, barış ve çözümün gerçekleşmesinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, bunun olmaması durumunda yaşanacak olumsuzluklara işaret etmiştir.

“Barış ve çözüm amaçlı bir konuşmanın tam tersi bir suçlamayla karşılanması da kara propagandanın bir parçasıdır.”

Leyla Güven ne dedi?

DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Güven, dün (13 Eylül) Antep’te yaptığı konuşmada partisinin Diyarbakır il binasının önünde oturan ailelere seslenerek, “HDP’nin kapısında ne yapıyorsunuz, buyurun gelin HDP’nin içine, başımız gözümüz üstüne. Gelin birlikte barışı getirelim” dedi.

Konuşmasında “Ülkede savaş yokmuş gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını” ifadesini kullanan Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede savaş var. Kürt sorunu, demokratik çözüme kavuşturulmadığı müddetçe gerillaya katılım da devam eder. Çatışma da devam eder. Savaş da devam eder. Çünkü bir sorun var.

“Gelin bu sorunu akli selim çözelim. Biz bu konuda HDP olarak aracı konumdayız. Ancak işin özü Sayın Öcalan’dır.

“PKK açıklama yapıp ‘Sayın Öcalan bizim irademizi temsil ediyor. Bizim için müzakereleri sürdürebilecek yegâne kişidir’ diyor. Bu yeterli değil mi?

“3,5 yıl bir çözüm süreci oldu. Bu süreçte cenazeler gelmedi, anneler ağlamadı. Toplum nefes aldı. İktidar ‘Barış döneminde HDP ve demokratik çevreler güçleniyor. O zaman biz tekrardan savaş konseptine dönelim’ dedi.

“Onun için biz önce ‘Kürt sorununu çözelim’ diyoruz. Kürt sorunu çözüldüğünde her sorun çözülür.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim