Gazete Emek- İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu, Habertürk'te "Gerçek Fikri Ne?" programına katıldı. 

’SELAHATTİN İSMİNİ ÇOK GÖRÜRÜM’’

Ağıralioğlu, "Selahattin ismini çok görürüm Demirtaş demeyi seviyorum aslında. Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine ismini çok görüyorum. Çünkü bu isimler bir arada yaşama irademizin bin yıllık terkibi. Yüz binlerce Emine, Hasip, Selahattin vardır. Türklüğün, Müslümanlığın ortak şöhretli isimleridir bunlar. Biri peygamber kızıdır, biri şöhretli kumandaların ismidir. Bu topraklardaki aidiyet dünyamızın kültür dünyamızın isimleridir.

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman: Siyasi tasfiye, açık bir şekilde “siyasetten katl”e terfi etmiştir

O yüzden ben birkaç defa zikrettim ki, ya annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin mânâsına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize." diye konuştu.

‘’AHMET TÜRK İSMİYLE İNSAN MİLLETİNE FİTNE OLUR MU?’’

Ağıralioğlu, "Ben adamlara bizimle ortak dünyamıza tekabül eden isimleri çok görüyorum artık. Ya bu memlekette beraber yaşamanın bedelini ödeyin, nice Mehmetlerimiz şehit oluyor mesela. Ahmet Türk ismiyle, Ahmet peygamber efendimizin gökyüzündeki ismidir.

AKP kurucularından Ünsal: Erdoğan kaybettiği oyu arttırmak için başörtü konusunu suistimal ediyor

O ismin dünyada şahikalaşmış ismini temsil eder. Ahmet Türk ismiyle insan milletine fitne olur mu? Hasip Allah’ın sıfatlarındandır. Allah’ın sıfatını kendine isim olarak alp memleketine fitne olur mu insan? Selahattin Türklüğün, Müslümanlığın ortak kahramanlığının ismidir. Selahattin ismiyle olur mu?" ifadesini kullandı.

Kaynak: T24

Editör: TE Bilişim