Gazete Emek- Merkez Bankası’nın eksiye düşen döviz rezervleriyle ilgili tartışmalara katılan İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Türkiye Cumhuriyeti’nin rezervleri eksi 42 milyar dolara düşmüş. Ucuz dolarları kime sattınız? Bunun hesabını verin” diye sordu.

‘’72 MİLYAR DOLARLIK REZERV KAYBI’’

Uzun yıllar Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcılığı da yapan Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul görüşmelerinde hesap verin çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da bulunduğu 2021 yılı bütçe görüşmelerinde İYİ Parti adına konuşan Usta, Türkiye Cumhuriyeti’nin rezervlerinin eksi 42 milyar dolara düştüğünü söyledi. 72 milyar dolarlık rezerv kaybı bulunduğunu söyleyen Usta, “Eğer buna uluslararası rezervler açısından bakarsak 125 milyar dolar” dedi.

’BU UCUZ DOLARLARI KİME SATTIK’’

Merkez Bankası’nın eriyen döviz rezervleriyle ilgili herkesin sorular yönelttiğini belirten Usta, “Bir kez de ben soruyorum: Bu ucuz dolarları kime verdik? Bu ucuz dolarları kime sattık? Bir hesaba göre ortalama 6,20’den satıldı deniliyor. Eğer 125 milyar dolar üzerinden hesap edersek 200 milyar TL’yi bu hükûmet, bu beceriksiz Merkez Bankası ve beceriksiz bakanlar kimin cebine koydu, gelip burada, bunun hesabını versinler” diye konuştu.

Kaynak: Kronos Haber

Editör: TE Bilişim