Gazete Emek- Kaftancıoğlu, CHP'nin erkek seçim istemediğini ancak hazır olmak istediklerini söyleyerek "Biz seçimin ne zaman olacağından ziyade, ne zaman olursa olsun seçime hazır mıyız sorusuna, kesinlikle hazırız yanıtını vermek isteriz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da yarın yapılacak olan “Danışma Kurulu Toplantısı”nda iktidar vizyonunun ortaya konacağını, kurultay ve kongre sürecinde de iktidar için kadrolar oluşturulacağını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı yarın Haliç Kongre Merkezi’nde, aralarında partinin eski yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 700 kişinin katılımıyla “Danışma Kurulu Toplantısı”nı gerçekleştirecek. Partinin iktidara giden yol haritasının belirleneceği toplantıda, CHP’yi iktidara taşıyacak fikirlerin tartışılacağını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bu toplantıda ilkelerimizi ve geleceği konuşup iktidara hep birlikte nasıl gideceğimizi ve iktidara giden yolun taşlarını nasıl döşeyeceğimizi değerlendireceğiz. Böylece geleceğe dönük iktidar vizyonumuzu ortak akılla ortaya koyacağız” dedi. İl Başkanı Kaftancoğlu, “Danışma Kurulu Toplantısı” ve devam edecek olan sürece ilişkin Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı:

CHP’nin iktidara giden yol haritasını belirlemek için partililerle bir araya geleceksiniz. Bu toplantıda neler konuşulacak?

Partimizin mevcut ve geçmiş dönem yöneticileri ile de bir araya geleceğimiz toplantıda; işlerin, işleyişlerin değerlendirildiği, geleceğe dönük yapmamız gerekenlerin konuşulacağı bir toplantı olacak. Danışma kurulları, CHP’de birikimsel olarak çok kıymetli hazirunlar olup biz de bu deneyim ve hazirundan maksimum verimi alacağımız kanaatindeyim. İl başkanı olduğum andan itibaren parti içi bütün toplantıları karşılıklı öğrenme toplantıları haline getirerek yapmaya gayret ettim. Yerel seçim süreci başlamadan önce doğru hedeflerin, doğru ilkelerle konulması ve doğru yöntemlerin oluşturulması için örgütün en alt kademesinden en üst kademesine kadar birtakım buluşmalar, toplantılar, akademik çalışmalar yapmıştık. Örgütün her kesiminin fikrinin yer aldığı ve sonuçlarının da güzel olduğu bir süreç yönetmiştik. Yerel seçimlerin başarısı da büyük oranda bundan kaynaklanıyordu. Şimdi aynı şeyi sıfırdan başlayarak önümüzdeki sürece dair yenileyeceğiz. Yarın yapacağımız “Danışma Kurulu Toplantısı”nda da iktidara giden yolun İstanbul ayağını konuşacağız. Karşılıklı öğrenebileceğimiz, fikirlerimizi paylaşacağımız, seçimsiz dönemde siyaset ve iktidar vizyonu diyeceğimiz bir toplantı olacak. Partimizde geçmiş dönemde yöneticilik yapmış isimlerle beraber yaklaşık 700 kişi ile ilkelerimizi ve geleceği konuşup iktidara hep birlikte nasıl gideceğimizi ve iktidara giden yolun yol taşlarını nasıl döşeyeceğimizi değerlendireceğiz. Böylece geleceğe dönük iktidar vizyonumuzu ortak akılla ortaya koyacağız. Bunun yanında CHP büyük bir üyelik kampanyası başlatacak. Bu üye kampanyamızda özellikle iktidara giden yolda, bizlerle birlikte yol yürümek isteyenlere CHP’nin kapılarının açık olduğu bir kez daha hatırlatacağız.

CHP bir erken seçime mi hazırlanıyor? Böyle bir beklentiniz var mı?

Burası Türkiye ve hepimiz bu ülkede saatler içinde nelerin değişebileceğini görebiliyoruz. CHP olarak erken seçim istemiyoruz. Ama yarın bir seçim olması durumunda da CHP’nin o seçime hazır olmasını istiyoruz. Biz seçimin ne zaman olacağından ziyade, ne zaman olursa olsun seçime hazır mıyız sorusuna, kesinlikle hazırız yanıtını vermek isteriz. Bu bağlamda da parti örgütümüz ile birlikte bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yurttaşlarımızla seçim zamanında değil, her zaman buluşmanın gayreti içinde ve bilincindeyiz.

‘TAHRİBATLAR MASADA’

Peki, CHP’nin yol haritası nasıl olacak?

Yol haritamız oldukça net. Parti içi yürütülen süreçte kurultay ve kongre sürecimiz başladı. Önümüzdeki dönemde il ve ilçe kongresi ile genel kurultayımız yapılacak. CHP’nin, iktidara hazır kadrolarını oluşturmak için çalışmalara başladık. Özellikle üzerinde durduğum ve örgütle birlikte gerçekleştirmeyi hedeflediğim bir şey var ki iktidara giden yolda CHP’deki gelişimin, değişimin temsilcisi olarak kadınların, gençlerin daha fazla bu sürecin içerisinde olması. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi kurultayda iktidar için hazır kadromuzla, düşüncelerimizle, vizyonumuzla hazır bir CHP’yi oluşturacağız.

Barış Pınarı Harekâtı başlatıldı. Türkiye operasyona bir süre için ara verdi. Buna yönelik neler söylersiniz?

Bu konuya ilişkin, “6 asker şehit oldu, 21 sivil yaşamını yitirdi. Bu insanlar neden öldü” sorusunu sormak istiyorum. Bugün bu sorunun soruluyor olması ve yanıtının veriliyor olması lazım. Operasyonun başladığı günden itibaren gerçekten barışı savunan, savaşın kimseye faydası olmadığını söyleyen insanlar nasıl susturuldular ve cezalandırılıyorlar? Diplomasi diyerek savaşı değil, barışı savunanları niye vatan haini ilen ettiler? İktidar, dış politikada o kadar çok pragmatik davranıyor ki kendi iktidarını iç politikada sürdürmek adına bir adım ötesini düşünmeden ani kararlar alıyor. Kapalı kapılar arkasında da gizli işbirlikleri yaparak bu kararları hayata geçiriyor. CHP olarak her zaman söylediğimiz şey, Şam yönetimi ile görüşülmesiydi. Türkiye’nin çıkarını savunarak sunulan bu çözüm önerilerine iktidar burun kıvırdı. Bu yaşananlarla CHP’nin haklılığı bir kez daha görülmüştür. Dış politika kapsamında yürütülen süreç muhalefet, iktidar ve tüm unsurlarla ortaklaşa, devletin bekası uğruna sürdürülmeli.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim