Gazete Emek- Türkiye'de kuruluşunu yapmak için hazırlıklarını tamamlayan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), İçişleri Bakanlığı'na yaptığı başvuru dilekçesi hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildi. 

24 Klasör ve başvuru dilekçesi ile İçişleri Bakanlığına başvuruda bulunmak için harekete geçtiklerini açıklayan KDP Kurucular Kurulu, yaptıkları görüşmeler sonrası “yetkili makamın başvuru dilekçemizi ve evrakları alacak durumda olmadığı” yanıtını aldıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili KDP Kurucular Kurulu tarafından yapılan açıklamada, başvuruda bulunmak için ertesi gün yine bakanlığa gittiklerinde yine aynı yanıtı aldıkları ve başvurunun gerekçe gösterilmeden reddedildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle dendi: "Tüm çabalarımıza ragmen İçişleri Bakanlığı yetkili makamı başvuru dilekçemizi hiçbir gerekçe göstermeksizin kabul etmedi. Kürdistan Demokrat Partisi kurucuları yasaların talep ettiği tüm hükümlülüklerini yerine getirdi. Ancak başvuru makamı olan İçişleri Bakanlığı yetkili makamı dilekçemizi ve belgelerimizi “hazır değiliz” gerekçesi ile almamak ile kanunların bizlere tanıdığı siyasal ve yasal demokratik hakkımızı gasp etti. Kanuni olmayan bu tavır kabul edilemez. Yasal haklarımızı sonuna kadar savunmakta kararlıyız.”

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim