Gazete Emek-  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ordumuza iftira atılmasına izin veremeyiz" sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın" dedi. Süleymaniye'de 11 askerin başına çuval geçirilmesi olayını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a, "Süleymaniye'de 11 askerin başına çuval geçirilirken ne yaptın? Sen mi bize kalkıp ordu üzerinden ders vereceksin, sen kim ordu kim?" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TAHİR ELÇİ’Yİ ANDI

2015 yılında Diyarbakır'da katıldığı bir basın açıklamasında vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Aradan geçen süreye rağmen failler bulunmadı. Faili meçhul cinayetler, bir demokrasi ayıbıdır" dedi.

“SEN ORDUYA KUMPAS KURAN BAŞBAKANSIN”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ali Mahir Başarır hakkında başlattığı soruşturmanın ardından Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Balyoz Ergenekon davaları oldu. Komutanlar hapse atıldı. En değerli komutanlarımız kara, deniz, hava. Kiminle yaptı bunu? FETÖ ile. FETÖ ile iş birliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile iş birliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin?" diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kumpas yaptığını ben söylemiyorum, iş birliği yaptığını da ben söylemiyorum. Onların milletvekili söylüyor; 'Ben kendim birçok görüşmede oldum' diyor. Kendi ordusuna peygamber ocağına bir terör örgütüyle iş birliği yapıp kumpas kuran bir başbakan var mı? Sen kim ordu kim? Sen orduya kumpas kuran bir başbakansın."

Erdoğan, sen başbakanken, Süleymaniye'de 11 askerin başına çuval geçirilirken ne yaptın? Biz CHP olarak tepki verdik, nota ver dedik. Verdiği cevap, "Ne notası, müzik notası mı?" Bunu yapan vatansever mi? Sen mi bize kalkıp ordu üzerinden ders vereceksin?"

“TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE BİR TAKOZ VAR, ADI ERDOĞAN”

"Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. O takozu Türkiye'nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır. "

'PARA, PARADIR' AÇIKLAMASINA TEPKİ

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, "Paranın rengi dini yoktur. Para paradır" açıklamalarına da yanıt verdi. "Tam bir sömürgeci kafası" diyen Kılıçdaroğlu, "Para, rüşvetin aracıdır. Osmanlı Devleti, 'Para, paradır' diyen yöneticiler yüzünden battı. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksınız ya" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, son günlerde vaka sayılarında rekor artış yaşanan Koronavirüs algını ile ilgili yeni önlemleri ele aldı.

DEVLET YALAN SÖYLER Mİ?

İktidarın, pandemi sürecini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Pandemi süreci başladığında hükümete yönelik eleştiri getirmedik. Bir felaket vardı biz de çözümler önerdik, dünyadaki uygulamalara baktık. Önerilerimizin yüzde 99'u uygulanmadı ve pandemi süreci iyi yönetilemedi" dedi. Gerçek rakamların, resmi rakamların çok üstünde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Devletseniz ve toplumda bir saygınlığınız olması gerekiyorsa rakamları doğru açıklayın. Devlet, yalan söyler mi? Ya da karar alırsınız hiç açıklamazsınız, ona da saygı gösteririz. Türkiye'nin rakamlarına kimse güvenmiyor. Ayıp değil mi?" diye konuştu.

“AKP, ANAYASA'YI İHLAL ETTİ”

Koronavirus kısıtlamalarına ilişkin yapılan açıklamalarda ekonomiye ilişkin bir çözüm sunulmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, AKP'nin Anayasa'yı ihlal ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Aileleriyle beraber 2 milyon 100 bin kişi işsiz kalacak. Esnaf kardeşimiz; devletin direğidir. Bizim Anayasa'mız esnaf ve zanaatkarlar için özel bir düzenleme yapmıştır: "Devlet, esnaf ve zanaatkarları koruyucu tedbiri alır."Pandemi döneminde sizi korudu mu? Hayır. Anayasa'yı ihlal etti mi? Evet. Anayasa'nın gereğini yapmadı. Beş maskeyi dağıtamayanlar, bizim belediyelerin yaptıklarının önüne set koydu."

Kaynak :Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim