Gazete EmekCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Şirin Payzın’ın programına katıldı.“CHP, Afrin’e girilmesin demişti” şeklindeki hükümet cephesinden gelen açıklamalar sorulan Kılıçdaroğlu, başından beri Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'nin geçmişte Tayyip Erdoğan hakkında kendilerinden daha sert söylemlerde bulunduğunu hatırlatarak, "Kızgın değilim ama MHP liderine şaşırdım. Ama bugün yüzde 10 seçim barajı yüzünden Erdoğan' yanaşmak zorunda kaldı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Şirin Payzın’ın programına katıldı. “CHP, Afrin’e girilmesin demişti” şeklindeki hükümet cephesinden gelen açıklamalar sorulan Kılıçdaroğlu, başından beri Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklediklerini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım’la düzenledikleri basın toplantısında harekata destek verdiklerini açıkladıkları hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Zaten sınırötesi operasyonlar için tezkereye evet oyu kullanmıştık. Afrin merkezinde yaklaşık 100 bin kişi yaşıyor, Afrin merkezine girerseniz kim sivil kim terörist ayıramazsınız, dolayısıyla orduya yönelik pek çok uluslararası saldırılar olabilir dikkatli olmak lazım. Söylediğimiz budur.


Hendek operasyonları 265 gün sürdü, 3 bin 583 terörist etkisiz hale getirildi, 355 güvenlik görevlisi 285 de sivil hayatını kaybetti. Biz hiçbir askerimizin burnunun kanamasını istemeyiz. Eğer YPG çekilmeyip şehiriçi çatışmalar olsaydı, pek sorunla karşılaşacaktık. Bu konuda endişemizi dile getirdik. Çünkü ben kendi insanımın burnunun kanamasını istemem. 50 tane Afrin’i bir askerimin hayatına feda ederim. Benim insanım niye şehit olsun? Üstelik ben orayı almaya gitmiyorum, bir süre sonra zaten geleceğim. Benim olmayan topraklar için keşke hiç şehit vermeden bunları sağlasak.”

‘MHP LİDERİNE ŞAŞIRDIM’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP-MHP arasındaki ittifaka değinerek, “İttifak yapacak mıyız yapmayacak mıyız? Benim şimdi kalkıp ittifak yapmayacağız demem doğru değil. Bakacağız neler getirecek, neler götürecek” dedi.

Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ilgili ise şunları söyledi: “Kızgın değilim ama MHP liderine şaşırdım. Geçmişte Erdoğan için benden çok daha sert söylemlerde bulundu. Ama bugün yüzde 10 seçim barajı yüzünden Erdoğan’ yanaşmak zorunda kaldı.”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim