Gazete Emek- Büyük tartışmalara neden olan 16 Nisan Referandum'unun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonuçları meşru olarak görmediklerini açıklamış ancak 2 gün sonra bu söylediklerinden geri adım atmıştı. Birçok konuda bu yönde davranışları ile bilinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sözcü'ye yapılan operasyondan sonra yaptığı açıklamada da “Darbeyle karşı karşıyayız, diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Beylikdüzü belediyesinin bir etkinliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, son dönemde Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretlere değindi.

Atatürk’ün devrimlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Geçmişte bu ülkeye kim hizmet etmişse herkesi saygıyla anmak durumundayız. Ne alıp veremediğiniz var sizin Zübeyde hanımla? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ne alıp veremediğiniz var?” diye sordu.

Sözü hakkında ‘FETÖ’ soruşturması başlatılan Sözcü gazetesine getiren değinen CHP lideri, Cumhuriyet’in tutuklu yazar ve yöneticilerini de hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sözcü gazetesinden ne istiyorsunuz? Dik duruyor, onun için… Boyun eğmediler, onun için… Aynı şey Cumhuriyet gazetesi için de geçerli. Yazarları 200 günü aşkındır hapiste. Üç maymunu oynayan bir iktidar var. Böyle bir tablo askeri darbe dönemlerinde bile yaşanmadı. Bir darbeyle karşı karşıyayız. Asla ve asla bunların önünde diz çökmeyeceğiz ve boyun eğmeyeceğiz.”

Kaynak: Diken

Editör: TE Bilişim