Gazete Emek- Başta Muharrem İnce olmak üzere muhalif CHP'lilerin istifasını istediği Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çekici bir açıklamada bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa taleplerine ilişkin, 'Bana bir felsefi derinlik gösterebilirseniz ben bırakın kurultay yapmayı vallahi yarın sabah giderim' dedi.


CHP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Genel Merkez’de bir araya geldiği il başkanlarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu "genel başkan değişsin" taleplerine ilişkin ilginç bir yanıt verdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu'nun, “(Genel Başkan) Değişebilir. Hangi gerekçeyle genel başkanı değiştireceğiz? Bir ideolojik felsefe olması lazım. Bana bir felsefi derinlik gösterebilirseniz ben bırakın kurultay yapmayı vallahi yarın sabah giderim. Burada kalayım diye bir hastalığım yok” dediği belirtildi. 

"Aday gösterilmeyenler bir takım kırgınlıklar yaşayabilir ama bazen partinin aleyhine çalışıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Kendi çıkarlarını partinin çıkarlarının üzerine çıkarıyorlar. Bu tartışmalar ideoloji kaybından oluyor. Bu kişilerin partiden tasfiye edilmesi lazım. Partide dava adamı olan kişilerin olması lazım" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim