Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah 09.00'da Meclis'te partisinin milletvekilleriyle 10 dakika süren kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Ardından Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP yöneticileri ve milletvekilleri, Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesiyle ilgili harekete geçmeyen Adalet Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'nın önüne geldiklerinde açıklama yaptı. "Siyasal iktidarın hala görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edebilecek bir durum değildir. ‘İki yıldır bu meseleyi biliyoruz’ ne demek? İki yıldır kimin arkasına saklandınız, İki yıldır kimlerle fotoğraf çektirdiniz?" diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"DEVLETİN GÖREVİNİ YAPMASINI İSTİYORUZ"

"İki yıldır haberiniz var, sesiniz çıkmıyor. Bereket, gazeteciler var da öğreniyoruz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı’nın ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de fotoroman (Süleyman Soylu) var, polislerinin elini kolunu bağlamış durumda. Polislerimiz bu olayları bilmiyorlar mı? Kim onların önüne engel çıkarıyor? Ne gerekçeyle bu dosyalar kapatılıyor? Güçlerini kimden alıyorlar. 6 yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler sessizliğini koruyor? Buraya bu evladımızın, bu kızımızın sesi olmak için geldik. Adalet istiyoruz. Bu bizim evladımız, bizim kızımız.

Buradan bu evladımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğindeki aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı-solcusu, inançlısı inançsızı, doğulusu-batılısı, güneylisi-kuzeylisi, kim olursa olsun; Bu haksızlığa tahammül edemiyor. Ben onların öfkesini dile getirmek için buradayım. Bizler hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız. Emin olun, bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var. Biz devletin görev yapmasını istiyoruz."

"HAKSIZLIKLARI SİNDİREBİLİYORLAR"

"Devletin nefes almasını istiyoruz. Adalet istiyoruz bu ülkede. Adaletsizlik karşısında susasın dilsiz şeytanlar olduğu ülke olmak istemiyoruz. Artık siyasal iktidarın polisin savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Haksızlık bizim tahammül edebileceğimiz bir tablo değil. Ülkenin bu kadar derdi varken, bu kadar büyük acılar yaşarken, siyasal iktidarın hala görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edebilecek bir durum değildir.

Devleti yönetemiyorlar. Haksızlıkları sindirebiliyorlar. Ne demek yahu! ‘İki yıldır bu meseleyi biliyoruz’ ne demek? İki yıldır kimin arkasına saklandınız, iki yıldır kimlerle fotoğraf çektirdiniz? Fotoğraf çektirdikleriniz mi size bu baskıları kuruyor. Adalet istiyoruz. O yüzden bakanlığın önüne geldik."

ADALET BAKANLIĞI TERTİBİ GÖRDÜĞÜ HALDE OPERASYON EMRİ VERMEDİ”

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’na yaptığı yürüyüşten sonra Twitter’dan paylaşımlarda bulundu.

6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi” diyen CHP Lideri, Adalet Bakanlığı’nın olayı gördüğü halde operasyon emri vermediğini belirterek, “Bu organize kötülüktür” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımları şu şekilde:

Günlerdir kendimize gelemiyoruz.

6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür.

Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım! Bu devlet ayağa kalksın! Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor!”

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık'taki "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de 6 yaşındayken imam nikahıyla Kadir İstekli adlı 29 yaşındaki bir müridiyle ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı.

Soykan, 7 Aralık'ta BirGün'de yayımlanan "Utancın fotoğrafları" başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımlamıştı.

Sosyal medyada tepki yağan olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapmış ve davaya müdahil olunduğunu bildirmişti. İstismarın, 2 yıl önce H.K.G'nin şikayetiyle yargıya intikal ettiği anlaşılmıştı.

Editör: TE Bilişim