Gazete Emek- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

İktidara zamlar üzerinden sert eleştirilerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kadar zam nasıl oluyor, bu kadar felaket nasıl geliyor milletin başına. Çünkü her şeye bir kişi karar veriyor. Sarayda oturarak herkesin huzuru yerinde sanıyor. Sarayda tabii herkes birden fazla maaş alıyor" dedi.

"SARAY'IN TÜRKİYE'Yİ NASIL ARPARALIK HALİNE GETİRDİĞİNİ AÇIKLAYACAĞIM"

"Önümüzdeki hafta sarayın Türkiye'yi nasıl arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım" diyen Kılıçdaroğlu, "Kimlerin bir eli yağda bir eli balda hepsini açıklayacağım. Bir hafta sabredeceksiniz. Bu ülkenin her kuruşunun doğru harcanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


"SARAY LALE DEVRİNİ YAŞIYOR"

"Vatandaş, esnaf geçinemiyor. İşsizlikten biliyoruz. Sanayici şikayet ediyor. Demek ki bir sorun var" diyen Kılıçdaroğlu, "Herkesin sorunu var, Saray'da oturanlar hari. Onlar lale devrini yaşıyor. Kimsenin derdini bilmezler. Hortumla para alıp dünyanın faizini öderler. Borçla ülke yönetirler."

"YÖNETEMİYORSAN ÇEKİLECEKSİN"

AKP'nin Trump'ın tehdidi karşısında sessiz kalmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Trump bağırıyor, ekonomini darmadağın yapacağım seni diyor. Biliyor ki Türkiye Londra'daki faizcilere teslim edilmiş vaziyette. O nedenle Trump biliyor ekonominin ne olduğunu hangi noktanın zayıf olduğunu. İlk tepki bizden geldi, Türkiye Cumhuriyetini Devletini kimse tehdit edemez dedik. AK Parti'den henüz tık yok. AK Partili kardeşlerimin bunu hafızasında tutması lazım. Bu millet sıradan bir millet değildir. Tehdit ediliyorsan tepkini göstereceksin. Yönetemiyorsan çekileceksin" diye konuştu.

"EKONOMİ UÇTU AMA YOKUŞ AŞAĞI"

"'Ekonomi şaha kalkacak, uçacak' diyorlardı. Evet, ekonomi uçtu ama yokuş aşağı" diyen Kılıçdaroğlu, "82 milyonun nefesi kokuyor. Açlıktan perişanlıktan. Mutfaklarda yangın var. Çiftçilere traktörün deposunun yarısı sizden yarısı bizden dediler. Yarısını aldınız mı onlardan? Söz vermişlerdi. Ne oldu bu yarılar? Çiftçi perişan, elde traktörde kalmayacak bu gidişle. Çiftçinin durumu çok iyi Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor diyor. Çİftçiye sor durumun iyi mi kötü mü? Gidemez giderse 10 bin kişilik korumayla gidecek. Vatandaş nasıl yaklaşacak da derdini anlatacak?" dedi.

"MİLLET ET YİYİMEZ NOKTAYA GELDİ"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 'Mazotun yarısı sizden yarısı bizden' dediler bir dönem. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, alabildiniz mi mazotun yarısını? Çiftçi kan ağlıyor. Bu gidişle traktörü de satacaklar. Et tüketimi düştü. Millet et yiyemez noktaya geldi. Tren ve posta ücretlerine, köprü geçiş ücretlerine de yüzde 20 zam geldi. Kamyon şoförlerine sesleniyorum, senin derdini hiçbir siyasi parti dile getirmedi. Biz dile getirdik."

"TANK PALET FABRİKASI'NIN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ VATANA İHANETTİR"

Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin iktidara yönelik eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Tank Palet Fabrikası'nda Fırtına Obüsleri yapılırdı. 40 kilometredeki hedefleri şaşmadan vurulurdu. Bedelsiz olarak 2 yıl süreyle ihalesiz BMC şirketine verdiler. 2 yılda orada ne olacak? Tank Palet Fabrikası'nın peşkeş çekilmesi vatana ihanettir. Versinler mahkemeye gidelim hakim önünde anlatalım. Biz bu işlemin iptali için dava açtık."

"ABD VE RUSYA'DAN TALİMAT ALAN SARAY DEVLETİNE DÖNÜŞTÜK"

"Hepimizin gündeminde Suriye bataklığı var" diyen Kılıçdaroğlu, "En başından Ortadoğu bataklığına girmeyin dedik. Suriye ile dost olalım, Ortadoğu ile dost olalım dedik. Kavga etmenin anlamı yok dedik. Bizim kültürel, inanç ve akrabalık bağlarımız var. Suriye, Irak ve İran ile bir araya gelerek Ortadoğu'yu barış havzasına çevirebiliriz. ABD ve Rusya'dan talimat alan saray devletine dönüştük. Ağır hakaretleri duymasına rağmen koşa koşa ABD'ye gidiyor. Rezalet üstüne rezalet. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ağır hakaretleri asla kabul etmiyorum."

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Şimdi Ortadoğu bataklığında debelenen bir Türkiye gerçeği var. Ne diyorlardı, Erdoğan'a öyle gaz vermişlerdi ki '24 saat içinde Emevi Camii'nde namaz kılacağım diyordu. Birilerinin gazıyla gidersen seni bataklığa böyle sokarlar. Bataklık dediğimde kızıyorlardı şimdi kendileri de diyorlar. İdlib'de gözlem noktalarımız sorunlu. 9 numaralı gözlem noktasına Rusya izin verdiği ölçüde malzeme gönderebiliyoruz. Saray bunu hazmediyor, ben hazmedemiyorum. Ben gerçek milliyetçiyim. Memleketimi savunurum."

ERDOĞAN'A 7 MADDELİK SORU

Kılıçdaroğlu, "Herkesin huzurunda Erdoğan'a 7 soru soracağım. Bu ülkeyi seviyorsa 7 soruya cevap istiyorum ondan" diyerek, Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

1- Bir zamanlar dost olduğumuz Suriye ile neden kavgalı hale geldik? Suriye'nin içişlerine karış diyen kimlerdi?

2- Suriye'deki teröristlere Türkiye üzerinden silah gönderen kimlerdi? Bu yolu önerenler kimdi, hala senin yanındalar mı?

3- Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip Suriye'ye giden teröristlere geçiş imkanı sağlayanlar kimlerdi?

4- Astana sürecinde İdlib'deki teröristlerin elinden ağır silahları alacağız sözünü verdin. Bu sözünü dahi yerine getirmeden Fırat'ın doğusundaki IŞİD teröristlerini ABD'den devralmaya kalkıyorsun. Biz teröristlerin bekçisi miyiz? Bu tablo Türkiye'ye yakışıyor mu?

5- Suriyeli sığınmacıların maliyeti 40 milyar dolar. Peki Suriye bataklığının Türkiye'ye maliyeti ne kadar? Vergileri neden o bataklığa harcıyorsum?

6- ABD ile bir telefon görüşmesiyle mutabakat sağladığın anlaşıyor. Trump haddini aşarsan ekonomini mahverderim diyor, nasıl bir anlaşma yaptınız?

7- Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığını hala sürdürüyor musun?

"TEZKEREYE EVET DİYECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu son olarak Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılması tezkeresine ilişkin, "Tezkere bugün Meclis'te görüşülecek. Oradaki askerlerin burnu kanamasın diye tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz."
 

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim