Gazete EmekCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Boğaziçili öğrencilere "O komünist, hain gençlere okuma hakkı vermeyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP lideri, Erdoğan'a "Sen kimsin? Üniversiteler senin babanın malı mı?" diye seslendi. OHAL'in FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmamak için sürdürüldüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, "FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘Afrin lokumu’ dağıtılmasına karşı çıktıkları için gözaltına alınan öğrenciler için söylediği “O komünist, o vatan haini terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Üniversiteler bilgi yuvalarıdır. Üniversitelerde her türlü bilgi konuşulup tartışılabilir. Üniversitelerde şiddet olmaz. Üniversiteyi şiddete teslim ederseniz, bilgi üretmez. Afrin için lokum dağıtanlara müdahaleyi doğru bulmuyoruz. Üniversite yönetimi müdahale etmeli. Koltuğu, işgal eden zat, doğrudan müdahale ediyor. ‘Sizi üniversitede okutmayacağım’ diyor. Sen kimsin? Sen kimsin de öğrencileri üniversitede okutmayacaksın. Üniversiteler senin babanın malı mı? Üniversiteler bu ülkenin malı. Beyefendi anayasa tanımadığı için seni okutmayacağım diyor. Devletin tepesinden üniversite dizayn edilmez. Devletin tepesinden üniversiteleri Hitler, Mussolunu Pinochet idare ediyordu. Demokrasilerde siyası otorite suçluyu tespit edemez.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin meclis grup toplantısında konuşurken, "Hangi medyayı ele geçirirseniz geçirin; bu ülkenin kadınları, genç kızları, anneleri sizi sandığa gömecek. Kadınlar artık ‘yeter’ diyor. Bu ülkenin kadınlarına sonuna kadar güveniyorum, 2019’da demokrasiyi onlar getirecek" dedi.


CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başlıkları şöyle:

'SANATÇI KİMSENİN KÖLESİ DEĞİLDİR'

Sanatçı hiç kimsenin kulu ve kölesi değildir. Sanatçı özgürdür, herkes eleştirir yeri geldiğinde. O nedenle bütün sanatçılarımızı CHP olarak yürekten kutluyorum. Oyunlarının yasaklandığın biliyorum. Az kaldı 2019'a, az kaldı kadınların devrimine.

Zonguldak'ın zenginliği aslında Türkiye'nin zenginliğidir. Gazi Mustafa Kemal bunu bildiğ için 1921'de orada çalışan işçiler için 114. sayılı iş kanunu çıkarıyor. İzmit işgal altındayken 115. sayılı iş kanunu çıkarılıyor. Türkiye'nin ilk sosyal güvenlik yasası Zonguldak işçileri için kabul edilmiştir. O yasaları çıkaranları, el kaldıranları rahmetle anıyoruz. Savaş bütün hızıyla devam ediyordu aslında.

'SENİN KÖMÜRÜNÜ ÇIKARMAYANA OY VERME'

Buradan Zonguldaklı kardeşlerime sesleniyorum. Senin kömürünü çıkarmayıp başkasının kömürünü alana oyunu verme. Verdiğin her oy haramdır. Milli servetimizdir taş kömürü. 20 bine yakın kişi Zonguldak'ta taş kömürü çıkarırdı, 7 bine indi. Almıyorlar. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu çalıştırtmıyorlar. Zarar ettiriyorlar. Onu da birilerine peşkeş çekmek için fırsat kolluyorlar. Niye zarar etsin, işçi var, kömür de var. Niye çalıştırmıyorsun? Bile bile zarar ettiriliyor.

'BİZ KUVVAYI MİLLİYECİYİZ'

Niye sen kömürü Amerika'dan Kolombiya'dan getiriyorsun? Sen ne yerlisin ne millisin. 2016 yılında Türkiye'de kullanılan taş kömürü miktarı 36 milyon 195 milyon ton kullanılmış. Yerli olanı sadece ve sadece yüzde 3.63. Yüzde 96.37'si yurt dışından ithal ediliyor. Kömür var milli, insan var milli, çıkarttırmıyorlar. Dışarıya ödenen para 5 milyar dolardan fazla. Vermiyorsun paranı, çalıştırmıyorsun işçiyi. Dışarıdan kömür getiriyorsun. Kömür, enerji lobisine Türkiye'yi teslim ettiler. Dünya kadar işsiz var, sen kimin işsizliğine çare buluyorsun, Amerika'nın, Rusya'nın, Kolombiya'nın, Avustralya'nın. Sonra da diyorsun ki, utanmadan ve sıkılmadan, biz yerli ve milliyiz diyorsun. Ona ataçla yapışanların hiçbirisi ne yerlidir ne millidir. Bunlar Man Adası millileri. Sen kim bize milliyetçilik dersi vermek kim. Biz Kuvvayı Milliyeciyiz.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim