Gazeteemek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Referandum'a çok kısa bir süre kala CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. CHP Lideri, Referandum süreci boyunca eşit bir yarışın olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, 'evet' cephesini devletin yürüttüğünü belirtti. 

Kılıçdaroğlu, televizyon'da bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı televizyonda tartışmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu televizyona çıkmaları durumunda Erdoğan'ı 'hayır'a ikna edeceğini söyledi. 
Evet çıkarsa ne olur?


CHP lideri HDP'ye yönelik de eleştirilerde bulunarak, "Bütün siyasi partiler teröre karşı çok net tavır takınmaları lazım. HDP iyi bir sınav vermedi. Terörle arasına çok açık ve net mesafe koymak zorundadır. Terör bir insanlık suçudur. Birlikte terörle mücadele edeceğiz. Terörle mücadele konusunda hangi yasa geldi de Meclis'ten geçmedi? Hangisine karşı çıktık?"


Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi ile ilgili de ilk defa net konuştu, "22.00 civarında uçağa bindim. 23.00 civarında uçaktan indim. Ertesi gün dış politika stratejik belgesini hazırlayacaktım. Gazeteci arkadaşlara da görüşmemizin saatini duyurmuştuk. Uçakta Hayati Yazıcı ile de yan yanaydık. Okan Bey darbe olduğunu söyleyince inanamadık. İlk tepkimiz "Biz darbeye karşıyız" oldu. Aprondan VIP salonuna girdik. Duyunca hemen Ankara'ya dönmek istedim. Uçaklar kalkmıyor dediler. Sabiha Gökçen'den de uçak uçmuyor dediler. Havaalanında kalacak halimiz yok. Bir yere gideceğiz. Otellere de gidemiyoruz dediler. Nereye kaçacağız? Sayın Başbakan'ı aradım, ulaşamadım. Metin hazırladık televizyonlara gönderdik. Gazetelerin, havuz medyasının internet sayfalarında da var. Benim kaçtığımı söylüyorlar. Nereye kaçtım ki ben? 


İspat etsinler siyaseti bırakırım


1 dakika hatta 1 saniye, yarım saniye dahi konuştuğumu ispat etsinler siyaseti bırakırım. İspat edemezlerse onlara ne diyeceğiz? 

Hodri meydan diyorum. Yüreğiniz cesaretiniz varsa 14-15 Temmuz gününü oturup tartışırız. Namuslarına saygıları varsa gelirler benim önümde yiğitçe erkekçe tartışırım. Belgeleri varsa getirsinler. Bir daha söylüyorum ben 15 Temmuz darbe girişiminin sonuna kadar araştırılmasını istiyorum. FETÖ ile sonuna kadar mücadele edilmesini istiyorum. Ama ben 248 şehidin kanının yerde kalmamasını istiyorum. 

Benim 12 dakika konuştuğumu söylüyorlar. 1 saniye bile... Herhangi bir FETÖ üyesiyle 1 saniye görüştüğümü ispat etsinler... Ne söylemek lazım bunlara? Yalancı desen hafif kalır. Tüm deliller elinizde. Benim telefonlarımı dinliyorsunuz. Ben biliyorum zaten. Günün 24 saati dinliyorsunuz. Benim mail adresimi de takip ediyorlar. " dedi. 

Editör: TE Bilişim