Gazete Emek-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark’tan başlattığı Adalet Yürüyüşü 4. gününde devam ediyor.

Dün Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler 16 kilometre yürüyerek Kurtboğazı girişindeki kamp alanında mola verdiler. Kurtboğazı’ndan devam eden yürüyüşe başlamadan açıklama yapan Kılıçdaroğlu “Her firavunun bir Musa’sı vardır bunu unutmasın” dedi.

Adalet Yürüyüşü’nün dördüncü gününde fenalaşan bir partili hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Daha sonra Hasan Tatlı adlı vatandaşın yapılan müdahaleyle hayata döndürüldüğü, durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

“Her firavunun bir Musa’sı vardır”

4. gün yürüyüşüne başlamadan önce açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın yürüyüşü hedef alan sözlerine yanıt verdi:

Neymiş yürüyormuşuz da akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ederse gelsin ben kendisini bir gün misafir edeceğim. Ben kendim toprakta kalacağım.

Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim hakim savcı çağırırmış. Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. 70’lerde 80’lerde 2017’lerde ne yaptılar hepsini çok iyi biliyoruz. Darbeciler tarihin kara sayfalarında, onlarla mücadele edenler de ak sayfalarında yer almıştır.

‘Bizim ülkemizde adalet var neden yürüyorsunuz’ diyemiyorlar. Bu sözlerin anlamı nedir; Acizlik ve zavallılık… 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum. Her sözüme anında cevap veriyor ancak buna cevap vermedi. Basit ancak çok önemli bir soruydu. ‘Namus ve şeref kavramı sizin için ne hatırlatıyor, önemi nedir?’ Bu ana kadar bu soruma yanıt vermiş değil. Her firavunun bir Musa’sı vardır bunu asla unutmasın.

Dördüncü gün yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından başladı. Yürüyüşe Sanatçı Zülfü Livaneli, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı ve Televizyoncu Tuluhan Tekelioğlu da katılarak destek verdi.

Editör: TE Bilişim