Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İktidara geldiklerinde izleyecekleri dört ayaklı stratejiyi açıklayan Kılıçdaroğlu, "İlk yapacağımız iş, siyasi ahlak kanunu çıkaracağız" dedi. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacaklarını 7 maddede sıraladı.

"Eğer bir zalim varsa, zalime karşı çıkmak zorundayız. Bu tarihin bize yüklediği bir sorumluluk. Bu millet bu yönetimi hak etmiyor" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözleri, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemler ve iktidar stratejileri yer aldı.

Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı konuşmada, "Bu memleketin hayrına ne yaptınız da biz karşı çıktık" sorusunu yineleyerek, Erdoğan'a seslendi.

"İstediğin kanunu, kararnameyi çıkaracaksın. Her dediğini yapacaksın. İstediğin valiyi, kaymakamı, emniyet müdürünü tayin edeceksin. Döneceksin sadece CHP'yi eleştireceksin, niye?" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sen fabrika kurdun, işsizliği önledin, çiftçiye destek verdin de biz karşı mı çıktık? Türkiye ekonomik buhran içindedir. Bunun çıkış yolu, milletin iradesiyle bu buhranı sokanları uzaklaştırmaktır. 19 yılda bu milletin hangi sorununu çözdüler? Sen dünyaya meydan okuyacağına, konteynırlardan yiyecek toplayan insanların sorunları çöz deseler ne diyeceksin? 10 milyon işsiz var, bu sorunu çözsene. Biz doğruları söylediğimiz için rahatsız oluyorlar."

SGK YANITI

Erdoğan'ın hemen her konuşmasında sarf ettiği  "Kılıçdaroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu batırdı" sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Devletin bütün evrakları senin elinde. Çıkarsın karşıma, alırsın belgeleri. Ben cevabını veremezsem zaten gideceğim. Neden karşıma çıkmıyorsun? Çünkü korkuyorsun, doğruları söylemiyorsun" dedi.

MAHİR ÜNAL'A TEPKİ

AKP'li Mahir Ünal'ın çiftçiyle arasında geçen konuşmaya da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mahir Ünal, AK Parti'nin önemli insanlarından birisi. 'Bir delikanlı geldi, bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz' diyor. iPhone 6 almış. Çiftçi 'Ayda 450 lira ödüyorum' demiş. Ünal da 'Daha ne olsun' demiş. 450 lirayı çiftçi için büyük para görüyor. Şikayet etmemesi gereken bir araç olarak görüyor. Geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Buradan bütün çiftçilere çağrı yapıyorum; sizin de gerçekleri görmeniz lazım."

'DÖRT AYAKLI STRATEJİ'

İktidara geldiklerinde izleyecekleri dört ayaklı stratejiyi de açıklayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi, Türkiye'de herkesin can ve mal güvenliğini sağlayacağız. İkincisi, can ve mal güvenliğini sağlamanın yolu, güçlü bir demokrasiyi inşa etmekten geçiyor. Güçlü bir demokrasi kuvvetler ayrımına dayanmaktadır. Yargı bağımsızlığını sağlayacaksınız. Yapılması gereken adliyeye, camiye, kışlaya siyaseti sokmamaktır. Medya özgürlüğünü sağlayacağız. Medya bizi de eleştirecek, yanlışımız varsa düzelteceğiz. Gazi Meclis böyle olmayacak, kuruluşundaki irade olacak. Bu Meclis vesayet altındadır. Milletin vekili millet seçecek. O zaman parlamento vesayet altından kurtulmuş olur. İlk yapacağımız iş, siyasi ahlak kanunu çıkaracağız."

ATAMALARA TEPKİ

Kılıçdaroğlu, bakanların atamayla göreve gelmesine tepki göstererek, "Bakanlar, atamayla bakan mı olur? Diktatörlük değil mi bu? Bu nasıl bir anlayış? Uydurma bakan mı olur? Birilerinin kulu kölesi olan bakan olamaz" ifadelerini kullandı.

'KAVALA HAKSIZ YERE İÇERDE TUTULUYOR'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Ayşe Buğra'yı hedef gösteren ifadelerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Osman Kavala'nın haksız yere içerde tutulduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Ayşe Buğra'ya söyleyen kişinin makamına asla yakışmayacak söylemleri rahatlıkla dile getirdiler. Ayşe Buğra, sadece bizim ülkemizden dünyada bilinen saygın bilim insanlarından birisi. Ne yaptı Buğra? Osman Kavala'nın eşiymiş. Kavala, zaten haksız yere içerde tutuluyor" dedi. 

oğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemler süresince gözaltına alınan ve serbest bırakılan öğrencilerin verdiği poza da değinen Kılıçdaroğlu, "İki fotoğraf olağanüstü. Birisi kızın ayakkabısına takmış. O kızın ayakkabı numarası bugün devleti yönetenlerin IQ'sundan daha yüksek" diye konuştu.

7 MADDE SIRALADI

"'İktidarda olduğunuzda en kısa sürede ne yapacaksınız?' 7 maddede izah edeyim" diyen Kılıçdaroğlu, şunları sıraladı:

"1- İktidar olduğumuzda Katar ordusuna peşkeş çekilen Tank Palet Fabrikasını hemen alıp orduya iade edeceğiz.

2- 15 Temmuz şehit ve gaziler için vatandaştan toplanan paraların tamamını hak sahiplerine bir gün içinde iade edeceğiz.

3- Beşiktaş saldırısında hayatını kaybeden polislerimiz ve diğer mağdurlar için toplanan para aynı gün, iktidar olduğumuz gün hak sahiplerine verilecek.

4- Çİftçilerin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden çektikleri kredilerin faizleri tamamen sıfırlanacak.

5- Esnafın pandemi döneminde aldığı kredilerin faizleri silinecek.

6- Bir kararname ile esnafın stopaj vergisi kaldırılacak.

7- Hangi koşulda olursa olsun, bedeli ne olursa olsun vatan topraklarına sahip çıkılacak."

Kaynak: İleri Haber 

Editör: TE Bilişim