Gazete Emek- CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da yaşamını yitirenler için toplanan paraların akıbetini sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz'da yaşamı yitirenler için toplanan paraların akıbetini soran Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz şehitleri için para toplandı. Ne oldu bu para? Niye şehit yakınlarına verilimyor? Ne oldu bu para sevgili Erdoğan bunu da mı götürdün sen?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Anne yüreğini biliriz, anneler çocuklarını askere gönderirken eline kına yaktığını biliriz. Oğlu askerdeyken yüreğinin pır pır çırpındığını biliriz. Anne çocuğu için her türlü fedakarlığı yapar. Annelere hep borçluyuz. O nedenle annelerin hakkı ödenmez. O nedenle sevgili peygamberimiz cennet annelerin ayağının altında demiştiir. Ve şehit olan askerlerimiz için bu girişi yaptık. Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde iki askerimiz donarak şehit oldu. Şehidin babası ile konuştuğumda zaten vekilimiz ailenin yanındaydı. Hiç kimse aramamış. Mezarlıklar müdürü arıyor oğlunuzun mezarını hazırladık diye.

"SEVGİLİ ERDOĞAN BEN ÇOK ŞEY ANLARIM"

Dumlupınar'da yaptığım konuşmada 21. yy'dayız nasıl olur da iki askerimiz donarak şehit olur dedim. Yanlış mı söylüyorum? 'Sen şehadetten ne anlarsın' diyor sevgili Erdoğan ben çok şey anlarım. Bu ülke için hayatını verenlerin hangi koşullarda askerlik yaptığını çok iyi bilirim.

Senin gitmediğin yerlere gittim ben, -40 derecede nöbet tutan askerlerimizin yanında oldum ben ve senin bilmediğin bir şeyi yaptım ben bu ülkenin askerini formasını benim oğlum giydi ya senin oğlun ne yaptı ben ve benim partim şehitler arasında ayrım yapmaz. Şehit görüşü ne olursa olsun, dili ne olursa olsun bu ülke için hayatını verdiyse bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Sen şehitler arasında ayrım yaptın. Ayrımı sonlandırmak için biz yasa teklifi verdik, siz reddettiniz. Yine hazırlayıp getiriyoruz.

"BUNUDA MI SEN GÖTÜRDÜN"

15 Temmuz şehitleri için para toplandı. Ne oldu bu para? Niye şehit yakınlarına verilimyor? Ne oldu bu para sevgili Erdoğan bunu da mı götürdün sen?

Bak ben şehitlerin hakkını ve hukukunun savunuyorum ne oldu bu para 15 Temmuz'dan bu yana ne oldu bu para? Niye vermiyorsun?

"SEN EN DİPLERDESİN"

Bir uyku tulumu da veremediniz mi bu askerlerimize! Kalkmış benim dedem de dondu. Ya sen kardeşim 21. yy'dayız elin oğlu -40 derecede denize giriyor, kutuplara gidiyor. Ya ekim ayındayız ben buna isyan ediyorum. Ben o şehitlerin hakkını ve hukukunu ararken ben suçlanıyorum. Ağrıma giden bu. Sen de ki ey Kılıçdaroğlu ben araştıracağım. Sen bana hak vereceğine kalkıp zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. Sen en diplerdesin.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim