Gazete Emek- Koronavirüs salgını nedeniyle en son 10 Mart’ta TBMM’de grup toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, 90 gün sonra ilk kez kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu kürsüye çıktığında uzun süre alkışlandı.

Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede özgür gazeteciler varsa, kalemini satmayan vatandaşlar varsa o memlette huzurun yolu açılıyor demektir" dedi.

"İki gazeteci arkadaşımız gözaltına alınıyor. İsmail Dükel ile Müyesser Yıldız... Niye alınıyorlar? Hangi gerekçeyle alınıyorlar? Duyduğumda üzüldü. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz?" diyen Kılıçdaroğlu, "Su vermiyorlar Müyesser Hanım'a su? Hayat bu su ya. Sen nasıl vermezsin? Tanırsınız herhalde, öyle kilolu bir insan da değil" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Biz ülkemizde; nasıl huzura erişeceğiz? Ülkede özgür gazeteciler varsa, kalemini satmayan, vatandaşın derdini özgürce dile getiren gazeteciler varsa, özgürlükler varsa huzura öyle erişeceğiz.

-Özgür gazeteciler ellerinde kalemleriyle bizi bilgilendirmek istiyorlar. Haber topluyor bu gazeteciler. Zor koşularda görev yapıyorlar. Ama bir haber geliyor. İki gazeteci arkadaşımız gözaltına alınıyor. İsmail Dükel ile Müyesser Yıldız... Niye alınıyorlar? Hangi gerekçeyle alınıyorlar? Duyduğumda üzüldü. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz? Su vermiyorlar Müyesser Hanım'a su? Hayat bu su ya. Sen nasıl vermezsin? Tanırsınız herhalde, öyle kilolu bir insan da değil. Şimdi ne yaptı bu gazeteciler? Neymiş casusluk yapacaklarmış. Bu kadar da ayağa düşürmeyin bu durumu. Nereden çıkarıyorsunuz bunları?

Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel içeride neden?

Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, bu memlekette devletin sırlarını peşkeş çekenler aranıyorsa o da Kozmik Oda’yı açanlardır.

-Sevgili vatandaşlarım. Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, bu memlekette devletin sırlarını peşkeş çekenler aranıyorsa o da Kozmik Oda’yı açanlardır.

-Üç milletvekili arkadaşlarımızın milletvekillikleri düşürüldü, bunlar darbe döneminde yaşadığımız olaylar. Yapılan yanlıştır. Anayasaya aykırıdır. Kendilerinin yaptığı bu anayasaya bile aykırıdır.

Editör: TE Bilişim