Gazete Emek- Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) aldığı kararla 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin hükümet kanadından birçok açıklama gelmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu konuda daha çok susmayı tercih ediyordu. Kılıçdaroğlu, ilk kez bağımsızlık referandumunu değerlendirdi. 

25 Eylül'de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından yapılacak bağımsızlık referandumuna ilişkin ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve beraberindeki heyet, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. 

Kılıçdaroğlu'nun ziyarette, "bütün milletlerin olduğu gibi Güney'in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söylediği" ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu'nun aynı zamanda referanduma ilişkin çekincielerini de ilettiği belirtildi.


Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağı bağımsızlık referandumu ile ilgili, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Kurdistan24'te "Basi Roj" programına katılan ÖSP lideri Çiftyürek, CHP lideri ile görüşmenin detaylarını aktardı.

Çiftyürek, görüşmenin çok olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini ve Kılıçdaroğlu'nun kendilerini büyük bir dikkatle dinlediğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney'in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi."

Referandumun ilan biçimiyle ilgili Kılıçdaroğlu'nun çekincelerinin olduğunu aktaran Çiftyürek Kemal Kılıçdaroğlu'nun şunları söylediğini aktardı:

"Ama bu karar alınmadan önce hem içteki taraflar hem de dıştaki tarafların katılımıyla bir konferansın gerçekleştirilmesini isterdik."

Çiftyürek, ayrıca Kılıçdaroğlunun, referandumun Kürtler ile Araplar arasında bir savaşa yol açması konusunda endişelerini de dile getirdiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim