Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın "Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş" şeklindeki açıklamasına ilk kez yanıt verdi. Bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı önermesini değerlendirdi. 

Özdağ, bir sosyal bilimci olarak toplumun değişik kesimleriyle yaptıkları temaslarda Türkiye’nin sorunlarını çözecek cumhurbaşkanı olarak Mansur Yavaş’ın görüldüğünü belirtmiş; Millet İttifakı’nın aday göstermesi halinde Yavaş’ı destekleyeceklerini söylemişti.

Mansur Yavaş cephesinden ise bu haberlerle ilgileri olmadığı açıklaması gelmişti. 

Halk TV yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum" dedi. Ardından şunları kaydetti:

"Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel bakan bir kader birliği yaptık. Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz. İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak.”

'MACARİSTAN'LA 6 RAKAMI DIŞINDA ORTAK YÖN YOK'

Macaristan’da yapılan seçimleri 6’lı muhalefet bloğuna karşı Başbakan Orban  kazandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bunu Türkiye'ye uyarlayarak CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden oluşan 6’lı masayı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, bu 'yoruma' "Türkiye ile Macaristan arasında '6' rakamı dışında ortak bir yön yok. Bu nedenle böyle bir karşılaştırma yapıp ‘Türkiye’de seçimleri iktidar kazanır’ gibi bir çıkarımda bulunmanın gerçeklerle bir ilgisi yok" sözleriyle yanıt verdi.

Macaristan'da ağır bir ekonomik kriz olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye’de çok ağır bir kriz var. Macaristan’da kişi başına düşen milli gelir 18 bin dolar, bizde 8 bin dolar. Macaristan’a enflasyon yüzde 6 civarında, Türkiye’de resmi rakama göre yüzde 60’ın üstünde. Macaristan’da otoriter bir yönetim var, bu konuda Avrupa Birliği’nin gözetimi var. Biz de ise çok daha ağır bir otoriter yönetim var. Tek adam yönetimi. Her şeye tek kişi karar veriyor.

'TÜRKİYE'DE HALK HER ŞEYİN FARKINDA'

Türkiye’de halk gerçekleri görüyor. Her şeyin farkında. Her gün gelen zamların altında eziliyor. İşsizlik rekor düzeyde. Halkın mutfağında yangın var. Anketlerde Türkiye’nin iyi yönetilmediğini düşünenlerin oranı yüzde 70’i buluyor. Bu gerçekleri gören ve yaşayan halk sandığa gittiğinde sağduyu ile oy kullanacak ve bu iktidarı gönderecektir. Macaristan’ı bakıp boşuna heveslenmesinler. Bu iktidarı önümüzdeki seçimde göndereceğiz."


 

MANSUR YAVAŞ’TAN ÜMİT ÖZDAĞ'IN ADAYLIK ÇAĞRISINA YANIT  



 

Yavaş, basın danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamanın yeterli olduğunu ifade ederek tartışmaların içine girmek istemediğini konuştu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'tır" çıkışı sonrası gözlerin çevrildiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusunu yanıtladı.

Haberler.com'a konuşan Yavaş, basın danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamanın yeterli olduğunu belirterek, "Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum" dedi.

Tartışmaların içine girmek istemediğini belirtti.

Gözden kaçırmayınDevlet Bahçeli’den anket şirketlerine: CHP Genel Merkezinde mi dolaşıyorsunuz?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Volkan Memduh Gültekin sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

 "Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde Başkanımız Sn. Mansur Yavaş'ın  Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında spekülatif haberler yer almaktadır. Bu haberlerle hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Bizim derdimiz, gece-gündüz demeden çalışarak Ankara halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek, üretimi artırmak ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini sağlamaktır. Hemşerilerimize şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğiz."


 

Editör: TE Bilişim