Gazete Emek-  Kılıçdaroğlu, "Malum bizlere kumpas kuruyorlar, isterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

-Bütün Türkiye'ye bir sözüm var. Ssiyasetten özel bir beklentim yok. Tek amacım herkes huzur içinde yaşasın. Bu yüzden kimin sorunu varsa çözmek için hazırız.

-Herkesin aşı işi olsun. Kimin bir derdi varsa çözmek boynumun borcudur. Sorunlu olan bir ülke geleceğe güvenle bakamaz. Bütün vatandaşlarımın oyuna talibim.

​'82 milyonun oyuna talibim, Türkiye'nin bütün sorunlarını çözmeye kararlıyım'

-17 yıldır görevini yapmayanlara 'Yeter artık' diyeceğiz. '17 yıldır buradasın hangi derdimizi çözdün' diyeceğiz. Halkla, sivil toplumla beraber ülkeyi yönetmek istiyoruz. Hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımın oyuna talibim. 82 milyonun oyuna talibim, Türkiye'nin bütün sorunlarını çözmeye kararlıyım.

-Malum bizlere kumpas kuruyorlar, isterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz. Beni sakın ola ki iktidar partisi ve ona destek veren siyasetçiler gibi görmeyin, onlar gibi asla düşünmüyorum. Onlar sanıyorlar ki CHP hemen geri adım atacak. Niye geri adım atalım? Haklıyız.

-Memleketin dünya kadar derdi var. Sen bu sorunları çözeceğine CHP ile uğraşıyorsun. Sen kim oluyorsun da CHP'yi ağzına alıyorsun? CHP sıradan parti değildir. Dünyanın en eski partilerindendir. Kuvayi Milliye'nin partisidir.

-Kumpas kuracaksın, bir dünya laf edeceksin. Sana söyledim, varsa lafın gel karşıma yüzüme söyle. Bir dünya kanalın var: A Haber, ATV, isimlerini de bilmiyorum. Yalnız başıma çıkacağım. İstiyorsan bir sürü adam al yanına. Yandaşların var onları da alabilirsin.

'Haluk Bilginer hepimizin gururu oldu'

-Haluk Bilginer, hepimizin onuru ve gururu oldu. Sinema ve tiyatromuzun en önemli aktörlerinden biri. Hepimizi gururlandırdı. Şahsiyet dizisiyle aldı bu ödülü. Dizinin yapımcılarına, oyuncularına, tüm kadrosuna yürekten teşekkür ediyoruz Türkiye'yi uluslararası alanda daha iyi tanıttıkları için.

'Hiç meraklanma sevgili erdoğan seçimi zaten kaybedeceksin'

-EYT'liler aramızda. Erdoğan diyor ki 'Seçimi kaybetsek de ben bu işte yokum. İskandinav ülkeleri bu yüzden battı.' Hiç meraklanma Sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum; seçimi zaten kaybedeceksin. Kaybetmekten söz etmesi de başlı başına olay. Düne kadar bu lafı ağzına almazdı. O da görüyor ki gidecek. Bugünü bir kenara yazın ve her yerde anlatın, Kılıçdaroğlu EYT’lilerin sorunlarını çözeceğini söyledi deyin.

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ

Kadına yönelik şiddet ve cinayet verilerini açıklayan CHP lideri şöyle devam etti:

"Kadına yönelik şiddeti asla ve asla kabul etmiyorum. Bunlar saçlarını süpürge edenlerdir. Dünyanın her tarafındaki sorunlarla ilgilenenlerdir. Dünyaya bakışıyla topluma sınıf atlatan kişilerdir.

Kadına yönelik şiddeti azaltmanın yolu erkeğin eğitiminde geçer. Bunu anlatmamız gerekiyor. Kadınların da hakkı hukuku vardır. Ama siz kadına elinizi kaldırıp kadını öldürürseniz buna hepimizin karşı çıkması lazım. Yüreğinde insan sevgisi taşıyan herkesin bunu yapması lazım. Bütün kadınlar kadına yönelik şiddeti protesto etmek için meydanlara çıktı. 25 Kasım'da yapıldı bu. Taksim Meydanı'na doğru yürüyorlardı. Plastik mermilerle müdahale ettiler. Kadınlara yönelik olarak polislere bu talimatı kin verdiyse neden görevden almıyorsun?

Ne vardı bu kadınların elinde. Şiddeti protesto eden pankartlar. Bunları dağıtıyorsunuz. Sonra Kılıçdaroğlu sen Türkiye'yi dünyaya şikayet ediyorsun diyor. Şikayet etmeye gerek yok. Sen Türkiye'yi zaten kötülüyorsun. 

Kadın sevgiyi yaşatan temel aktördür. Bizim kültürümüzün temelinde kadın vardır.

Ama şiddeti kimden gelirse gelsin, hangi gerekçeyle gelirse gelsin, kınamak insanlığın ortak görevidir."

Editör: TE Bilişim