Gazete Emek- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişler Bakanlığı’nın CHP’li belediyelerin bağış kampanyalarını durdurması ve belediye başkanları hakkında soruşturma başlatmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü’ye konuşan Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun açtıkları, daha sonra diğer illerimize yayılan yardım kampanyaları için belediye başkanları hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmasının yasal dayanağı yok. Çünkü, ilgili kanunlara belediyelerin bağış kabul etme hakkı bulunuyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin yardımlarının bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından engellendiğini söyledi.

“Ne zaman ki CHP’li belediyeler Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemlerden ekonomik olarak etkilenen vatandaşlarımıza ulaşmaya başlardılar, yoksul vatandaşlarımıza ulaşmaya başladılar, hemen siyasi iktidar yasak getirdi. Üstelik bu yasak bizzat bu yasak, (Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştirildi.”

“Bağış toplanmasını önleyerek açıkça suç işliyorlar”

CHP’li belediyelerin iktidarın yapamadıklarını yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Seçimlerden önce de sürekli, ‘CHP’li belediye başkan adaylarını seçerseniz, yoksul vatandaşlarımıza yapılan yardımı kesecekler’ diyordu. CHP’li belediye başkanlarımız, bırakın yardımı kesmesini, yardımları daha da artırdı. Aşını, işini kaybeden herkesin yanındayız. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘yardımı kesecekler’ sözlerini, CHP’li başkanlar yerle bir, tuzla-buz etti.”

Yardımları parti ayrımı yapmadan yurttaşlara ulaştırdıklarını dile getiren CHP lideri, “Bu durum Erdoğan’ın ezberini bozdu. İşte bu yüzden, CHP’li belediyelerin yardım yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Getirdikleri bu yasağın alt yapısı yok. Bağış toplanmasını önleyerek açıkça suç işliyorlar” dedi ve şunları ekledi:

“Daha da acı olan bir durumu daha anlatayım: Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Antalya – Muratpaşa Belediyesi’nin aşevlerini kapattılar. İhtiyaç sahiplerine her zaman sıcak yemek veriyorlardı. Şimdi CHP’li belediyelere bağış yapılmasını engelliyorlar. Yıllardır yemek veren belediyeleri parasız bırakıp belediye yardımlarının önünü kesip hizmet veremez hale getirmek istiyorlar. Ekmek dağıtana soruşturma açıyorlar. Olacak şey değil.”
 

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim