Gazete Emek-Miletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören yasanın kabul edilmesinden sonra özelikle HDP Eş Genel Başkanları ve birçok milletvekilinin fezlekesi meclise getirilmiş daha sonra dokunulmazlıkları kaldırılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dosyasının bulunduğu 45 yeni fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geldi. 

Fezlekelerden 4’ü CHP’li milletvekillerine ait. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’in dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

40 fezleke ise 21 HDP’li milletvekiline ait. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 6, HDP Sözcüsü Osman Baydemir hakkında 3, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan hakkında 1 fezleke bulunuyor.

Fezlekelerin arasında MHP’den ihraç edilen Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok hakkında da hazırlanan fezleke de bulunuyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin 11 milletvekili tutuklu bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklu bulunuyor.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim