Gazete Emek- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi HDP Diyarbakır İl binası önüne gelerek bina önünde bekleyenlere katıldı: Ağabeyimi HDP’den istiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi AKP’li Milli Beka Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Celal Kılıçdaroğlu, elinde “Ben de ağabeyimi HDP’den istiyorum” pankartıyla Diyarbakır HDP il binası önünde eylem yapanlara katıldı.

 Aileleri beraberindeki heyetle birlikte ziyaret eden Milli Beka Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Celal Kılıçdaroğlu,  "Ben şaşkınım neden buraya gelmiyor. Fakat bu insanlar burada çocuklarını bekliyor. Annelerin yüzünü güldürelim artık. HDP eş başkanlarına burada sesleniyorum, dağdaki masum çocukları serbest bırakın. Anneler Günü'nde nasıl ki bir gül veriliyorsa çocuklarımız da bir güldür. Annelerine teslim edin. Ağabeyim Kılıçdaroğlu da 'Dostlarım' dediği HDP'ye ve İyi Parti'ye bağlı kaldı. Bunlara bağlı kaldıkça buraları görmezden geldi." ifadelerini kullandı. 

Celal Kılıçdaroğlu daha öncede açlık grevine girmiş ve AKP’den vekil olmak istediğini söylemişti.

“ANLAŞILAN AKP’DEN İYİ BİR TEKLİF ALMIŞ”

Celal Kılıçdaroğlu’nun HDP önüne gitmesi sosyal medyada alay konusu oldu. HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bu da nereden çıktı? Anlaşılan AKP’den iyi bir teklif almış. Oradaki nokta operasyonu devletin (hükümetin) operasyonudur. İzinsiz gitmek de mümkün değildir” dedi.

Kaynak: Haber Erciş 

Editör: TE Bilişim