Gazete EmekCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari’de sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde bir grubun saldırısına uğramasından sonra, CHP’liler Ankara’da parti Genel Merkez önünde toplandı. Kılıçdaroğlu, "Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır" dedi.

Uğradığı saldırı sonrası güvenlik açısından bir vatandaşın evinde 1,5 saat tutulduktan sonra zırhlı araçla bölgeden uzaklaştırılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ne geldi ve bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında “İstiyorlar ki şehit cenazelerine katılmayayım ama ben katılacağım. Bu şehitler 82 milyonundur. Bunların cenazeye, ezana da saygısı yok. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz?” dedi.

“Süleyman Soylu istifa” sesleri

Bu sırada toplananlardan “İçişleri Süleyman Soylu istifa” sesleri yükseldi.

Soylu 28 Haziran 2018 günü yaptığı konuşmada cenazelere katılan CHP’lileri hedef almıştı:

"Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar."

"Dışarıdan gelenlerin tezgahı bu"

Kılıçdaroğlu cenaze törenlerine katılmasını istemeyenlerden farklı olduğunu  şöyle ifade etti:

“Siz hangi yüzle şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz? Ben bir Mehmetçik babasıyım aynı zamanda”.

Cenaze törenlerine tüm tehditlere ve saldırıya karşın katılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Bu ülkeye baharı getireceğiz. Söz veriyorum bu ülkenin her karışında bahar olacak.”

“Ben saldırıya uğradım diye üzülmedim. Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehidin namazı bile doğru dürüst kılınmadı. Anne baba acılı. O köyde oturanların kabahati yok. Dışarıdan gelenlerin tezgahı bu.

"Benim için darağaçları kurdular. 82 milyon insanıma söz veriyorum. Bir canım var bu ülkenin bekası, çocukların mutluluğu için bir can lazımsa veririm." 

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim