Gazete Emek-CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, 85 yaşındaki Sisê Bingöl  ve öğrenci Berkay Ustabaş'ın tutukluluğuna tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Sisê Bingöl'ün cezaevinde kalamaz raporu var ama içeride. Niçin? Doları, parası, dayısı yok. Bunlar adalet dediğimiz kavramı yıpratan olaylardır" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Elbette ki adalet gelinceye kadar mücadele edeceğiz, hiç endişeniz olmasın. Ecevit'in 12. ölüm yıldönümünü andık. Bir şair, yazar, düşünür olan Bülent Ecevit'i anmak temel görevimizdir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün ilkelerini içselleştirmiş bir kişidir. Kıbrıs'ta soydaşlarımız katledilirken Kıbrıs'a gidip barışı sağlayan liderdir.

Bugün ortadoğuda yaşanan dramlar varsa 16 yıldır iktidarda olanların yol açtığı dramlardır.

Bir haksızlığa uğradıysanız size birilerinin hakkınızı teslim etmesi lazım. Çünkü adalet mülkün temelidir. Ünlü bir düşünür 'Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış birinin susuzluğunu gidermeye yetmez' diyor.

Bir uyuşturucu baronu daha önce gözaltına alınmış, tutuklanmıştı. Ergenekon soruşturması sırasında bu kişi gizli tanıktı. Zekeriya Öz bunu çağırmıştı. Sonra tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı. Bir süre sonra bu uyuşturucu baronu serbest bırakıldı. Hakim şöyle söylüyor: İktidar partisinden biri beni sürekli aradı diyor. Devletin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söylüyor.

Eren Erdem kaçacak diye içeride, uyuşturucu baronu dışarıda. Bu mudur adalet?

EREN ERDEM AÇIKLAMASI

Eren Erdem olayında da gizli tanık var. Gizli tanık şunu diyor. Erdem'e beni gizli tanık olarak buldular, 'senin aleyhinde konuşursam benim vergi borçlarımı kapatacaklar' diyor. Bu baskıyı yapan savcıysa o savcının derhal görevden alınması lazım. Sonra bu gizli tanık gelip diyor ki, ifade vermem istendi. Psikolojim bozuktu diyor. 7 Ocak'a kadar Eren Erdem bekleyecek. Adalete olan güven azalıyor.

"SİSE BİNGÖL VE BERKAY USTABAŞ TUTUKLU ONLARIN DOLARI, DAYISI YOK"

Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı için tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş ve 78 yaşındaki hasta tutuklu Sisê Bingöl 'ün durumunu da gündeme getirdi: 

Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı için bir genç cezaevinde Berkay Ustabaş. Niçin? FETÖ borsasına verecek parası yok. İçeride dayısı yok. Arkasında Merkel, Trump yok. Doları yok. Sise Bingöl'ün cezaevinde kalamaz raporu var ama içeride. Niçin? Doları, parası, dayısı yok. Bunlar adalet dediğimiz kavramı yıpratan olaylardır.

"KATİLLERİ ERDOĞAN BIRAKTI"

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

Adamlar program yapmışlar, Kaşıkçı'yı nasıl öldüreceklerini planladılar. Cesedini parçaladılar, nerede olduğu belli değil... Bu işi yapan bütün uzmanlar ellerini kollarını sallayarak yurtdışına çıktılar. Başkonsolos dahil. Katiller gelecek, cinayet işleyecek, iktidarın bundan haberi olacak, nasıl öldürüldüğü ifade edilecek, ama katillerin gitmesine izin verilecek... Niçin izin veriliyor, hangi gerekçeyle izin veriliyor?

Papaz nasıl yurtdışına gittiyse katiller de böyle gitti yurtdışına, bunu kimse unutmasın.

Erdoğan ve ekibi, katilleri Suudi kralının isteği üzerine serbest bıraktı. Katillerin ellerini kollarını sallayarak gitmesine imkan verenler cinayet ortağıdırlar. Bu kadar basit!

Merkel'e teslim oldun, Trump'a teslim oldun. Suudi kralına da teslim oldun. Hani sen dünya lideriydin? Bu nasıl liderlik? Oyuncak liderlik. Beni üzen T.C'nin itibarını yerlerde süründürmendir.

Aslında fail belli, cinayete ortak olanlar, izin verenler, talimatı verenler belli. 15 kişilik cinayet ekibinin hepsi de kamu görevlisi. Elimizde başka belge yok değil, var diyor. Henüz suudilere vermediği bilgiler var yani. Bu demektir ki sen bu cinayeti biliyordun. Sen bu katilleri neden serbest bıraktın? Adalet Bakanlığı'nı neden devredışı tuttun, İçişleri Bakanlığı'nı neden devredışı tuttun?

Neden Kaşıkçı cinayeti için Türkiye seçildi? Hangi gerekçeyle Türkiye? Çünkü biliyorlar ki Erdoğan avuçlarının içinde, her dediklerini yaptırabilirler.

Başka hiçbir neden yok. Teslim alınan bir sözde cumhurbaşkanı var, teslim alanlar da dünyanın egemen güçleri.Bir ülkeyi yöneten kişi egemen güçler tarafından teslim alınmışsa o ülkenin itibarı yerlerdedir.

TOKİ'deki bir grup uzman bir çalışma yaptı. İstanbul'a nasıl ihanet edildiğinin raporunu açıkladılar. 76 proje için imar planları değiştirildi. 240 milyar lira rant sağlandı. Ben söylemiyorum bu işin uzmanları söylüyor. Bu para, 3 Tane GAP demektir, 150 yataklı tam donanımlı 5960 hastane demektir, 30.000 okul demektir.

"AKP'YE OY VERİRSEN HARAMA ORTAK OLURSUN"

AKP'li kardeşlerime sesleniyorum. AKP demek pahalılık demektir, sen de yanıyorsun oy vermeyen vatandaş da yanıyor. AKP iktidarı demek enflasyon demektir. Aldılar enflasyonu yukarılara çıkardılar. AKP iktidarı demek işsizlik demektir. AKP iktidarı demek israf demektir. Uçan saray, yazlık saray, kışlık saray, smoothieler... İsraf haramdır, AKP'ye oy verirsen harama ortak olursun.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim