Gazete Emek- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti olarak TSK'nın Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatan tezkere, TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak.

Tezkereye 'evet' ve 'hayır' diyecek partiler; Ali Babacan ve Muharrem İnce'nin partileri 'evet' diyecek

Oylamada CHP'nin tavrının ne olacağına ilişkin MYK toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Türkiye’nin güvenliği, yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalma ihtimalimiz varken daha önceki eleştirilerimizle birlikte ama İdlib konusundaki ağır tarihi sorumluluğu gözeterek bir karar vereceğiz" ifadesini kullanmıştı.
 

KILIÇDAROĞLU TEZKEREYİ ELEŞTİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye askerinin Suriye ve Irak’ta 2, Lübnan’da ise 1 yıl daha görev yapmasına izin verecek Cumhurbaşkanlığı tezkeresini, sert sözlerle eleştirdi.

"YABANCI ASKERLER TÜRKİYE'YE GELSİN DİYE EL KALDIRACAKSIN"

Tezkereleri yerden yere vuran Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devley Bahçeli'ye "yabancı askerler"i sordu:

"Yabancı askerler Türkiye'ye gelsin diye el kaldıracaksın. Milliyetçi sen misin biz miyiz? Yabancı askerlerinin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını çiğnemesini istemiyoruz."

"TÜGVA'CILAR GİTSİN"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Niye bizim askerimiz şehit olsun?" diye sordu ve şöyle devam etti:

"Bizim askerlerimiz şehit olsun… Bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun? Komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye’ye. Başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin burnu kanamasın. Niye yapıyorsunuz siz bunu? Bunların terk ettiği vatan toprağına bayrağımızı yeniden dikeceğiz."

ÖZEL: "HAYIR OYU VERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki sert mesajlarının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tezkere oylamalarında "hayır" oyu kullanacaklarını duyurdu.

Özel, TBMM Grup Toplantısı sonrası bir grup gazetecinin sorusu üzerine, “Bugün görüşülecek tezkereye hayır oyu vereceğiz. Genel Kurul'da ben ve Ünal Çeviköz konuşma yapacak. Hayır dememizin nedenini Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında açıkladı” dedi.

Editör: TE Bilişim