Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Cumhuriyetimizin 96. yılını görkemli bir şekilde kutladık. Herkese minnet ve şükran borçluyuz. Nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun. Elbette cumhuriyet yoksulluk içinde kuruldu. 

Gazi Mustafa Kemal'i rahmet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyeti kurduk ama demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor. Hiçbir sınıfa hiçbir aşirete ayrıcalık tanınmamıştır. Egemenlerin hukuku yoktur. Herkes eşittir. Türkiye Cumhuriyeti devletini hep seçilmişler temsil etmiştir. Ama cumhurbaşkanı herhangi bir şekilde görevinden ayrıldığında onu yine TBMM Başkanı temsil etmiştir. Ve bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni meclis başkanı değil atamayla gelen biri temsil etmektedir. Bunun düzeltilmesi gerekir. 

Cumhuriyetimizi elbette ki yaşatacağız bu konuda sonuna kadar mücadelemizi yapacağız. Bu mücadele bizim hak mücadelemizdir. Bu ülkeye kuranların bize emanet ettikleri Türkiye'yi yüceltme mücadelesidir. 

BİZİM VE ONLARIN TARİHÇİLERİ BİRARAYA GELİP İNCELESİNLER

Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili bir tasarı gündeme geldi. Her ülkenin tarihinde acı olaylar vardır. Ama tarih siyasetçilerin işi olmaktan çok tarihçilerin işidir. Tarihteki olayları günümüze taşıyıp intikam alma işine dönüştürürseniz bu doğru olmaz. Bizim tarihçilerimiz ve onların tarihçileri bir araya gelip incelesinler. Gelelim bir araya hepberaber arşivlere bakalım. Ama bunu alıp da ben egemen gücüm intikam alırım derseniz bu doğru değildir. Bunu asla doğru bulmuyoruz kabul etmiyoruz. 

CİDDİ BİR ÇIKMAZLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Biz bunları söylüyoruz. Amerika’nın yaptığı işin doğru olmadığını biliyoruz. Bu Fransa ile görüşülürken vekil arkadaşlarımızı gönderdik. CHP olarak üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Ama siz dış politikada bugüne kadar elde edilen bütün birikimleri sarayda kurduğunuz dar bir grupla oluşturursanız. Bugün ciddi çıkmazla karşı karşıyayız. Amerikan halkı ile bizim hiçbir sorunumuz yok ama temsilciler meclisinde siyasilerin böyle tavır almalarını doğru bulmuyoruz

Türkiye’ye uygulanacak olan bir ambargonun hiçbir sonucu olmadığını bilmenizi isterim. Eğer örnek alıyorlarsa Kıbrıs Barış Harekatına baksınlar. Ambargoyu reddettik istediğiniz kadar uygulayın dedik. Aynı kararlılığı bekliyoruz.

HAPİSHANELER TIKLIM TIKLIM DOLU

486 gündür Eren Erdem hapiste. Tahliye kararı verildi. Başka bir mahkeme tutuklanmasına. Gizli karır beyanlarını inkar etti. Ona rağmen içeride kaldı. Dosyayı açan kişi de gizli tanık beni savcı yönlendirdi diyor. 5 aydır dosyanın kapağını açmıyorlar. O savcılara sormak istiyorum: Hangi gerekçeyle içeride tutuyorsunuz. Eren Erdem içeride kalabilir. Erdem içeride kaldı diye adaletsizliğe isyan etmeyecek mi ? Hak hukuk adalet demeyecek mi? Osman Kavala da 729 gündür içeride. İçeride askeri öğrenciler, masum insanlar var. Hapishaneleri tıklım tıklım dolu bir Türkiye var.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim