Gazete Emek-CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından ne diyeceği merakla beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. 


 
Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin, "Yarın saat 11'de Güven Park'ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak. Adalet yazacak üzerinde. Adalet. Devletin temeline dinamit koyuyorlar. Devletin, adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını asla ve asla kabul etmiyoruz. Kararı verenler bu kararın altında kalacaklar" dedi. 

CHP'nin yarın Güven Park'ta yapacağı yürüyüşün, Enis Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevin'e kadar olacağı öğrenildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Adaleti mum ile aradığımız günlerdeyiz. Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapis edildiği süreci yaşıyoruz. Yasa dışı yollardan eğer dışarıya silah götürüyorsa birileri o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek o kişiler yargılanacaklar. Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği tanıdığı yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan bir isim. 

Şimdi  hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayış, hukuk ile? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklar. 

Yıllarımızı demokrasi, adalet için harcadık. Adalet, demokrasi, düşünce özgürlüğü istiyoruz bu ülkede. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti, demokrasiyi yok ettiler. Hakim hâkim olmaktan çıktı. Gözünü dilmiş saraya nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim diye. 


Bunların hiç birisi hakim değil yargı dağıtmıyor. Sadece ve sadece sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar. 


İlk kez Türkiye bu kadar ağır bir tablo ile karşı karşıya. Yarın saat 11'de Güven Park'ta olacağım. Yarın saat 11'de Güven Park'ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak. Adalet yazacak üzerinde. Adalet. 


Dünyanın en soylu kavramıdır adalet. Adaletin olmadığı bir ülke, devlet, halk mı olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar. Devletin, adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Yarın saat 11'de Güven Park'ta olacağım ve yürüyüşümüzü başlatacağız. Demokrasi, adalet  bu ülkeye gelinceye kadar." 

Editör: TE Bilişim