Gazete Emek- CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Hayır” bileşenlerinin tümünün seçimde ittifak yapması gerektiğini belirterek HDP’ye göndermede bulundu, İYİ Parti’ye ise “Bir partiyi blok olarak şeytanlaştırmamalıyız” sözleriyle mesaj verdi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ‘sıfır baraj ittifakı’ diye bilinen işbirliği modeliyle milletvekili seçimlerine katılma konusunda mutabakata vardığı bildirilmiş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da “Seçim barajını kaldıracak ittifak için çalışıyoruz” sözleriyle bunu doğrulamıştı.

Ancak kulis haberlerinde CHP ve diğer muhalif partilerin HDP’yi bu ittifak girişiminin dışında tutmak istediği öne sürülmüştü.

HDP’nin ittifakta yer alıp almayacağı tartışılırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan konuya dair bir açıklama geldi.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre Marmaris dönüşü açıklamalarda bulunan CHP lideri, “Hayır” bileşenlerinin tümünün seçimde ittifak yapması gerektiğini belirtti ve “Ne kadar geniş yelpaze ile seçime girilirse o kadar iyi olur” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Birliktelik ‘Hayır’ bileşenlerinin hepsiyle olmalı. ‘Hayır’ bileşenlerinin hepsiyle olursa mutlu oluruz” diyerek HDP’ye mesaj verdi.

CHP lideri İYİ Parti’ye ise “Bir partiyi blok olarak şeytanlaştırma, demokrasi düşmanı ilan etmek, bazı partilere karşı çıkmak… Biz böyle bir düşünce içinde değiliz” sözleriyle göndermede bulundu.

“İlla ki CHP kökenli olsun” söylemi yanlış

Öte yandan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın da sorularını yanıtlayan CHP lideri, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının parti içinden olması gerektiği yönündeki görüşlere karşılık olarak “Aday illa ki CHP kökenli olsun söylemi yanlış” dedi:

“‘Aday illaki CHP kökenli olsun’ söylemi yanlış. Endişelerini anlıyorum, öyle bir aday belirleyin ki herkes bir gerekçe üretmeden gönül rahatlığıyla sandığa gitsin istiyorlar.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim