Gazete EmekDBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak’a toplam 29 yıl hapis cezası verilmesiyle ilgili açıklama yapan HDP, “İktidarın güdümünde olduğunu kanıtlayan yerel mahkeme bu kararla Tuncel ve Kışanak şahsında demokratik siyaseti cezalandırmıştır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve aynı yıl Kasım ayında tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e verilen cezalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında toplam 29 yıl hapis cezası verilen iki siyasetçinin yargılandıkları davanın “hukuksuzluklar ve usulsüzlüklerle dolu” olduğu vurgulandı.

"Cezalar 2 Mart 1994 ve 4 Kasım 2016 darbelerinin devamıdır" denilen HDP’nin açıklamasında, "İktidarın güdümünde olduğunu kanıtlayan yerel mahkeme bu kararla Tuncel ve Kışanak şahsında demokratik siyaseti cezalandırmıştır." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Basnews

Editör: TE Bilişim