Gazete Emek- Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında Malatya'da görülen davada, mahkeme avukatların dosyaların birleştirilmesi talebini reddederek karar için duruşmayı 1 Şubat'a erteledi.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Gültan Kışanak hakkında 240, Kasım ayında tutuklanan Sebahat Tuncel için de 145 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kışanak ve Tuncel'in "güvenlik gerekçesiyle" Malatya'da yargılandığı davanın 11'inci duruşması görüldü. Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savcı yeniden verdiği mütalaada, Kışanak için "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla 22,5 yıl, Tuncel hakkında ise "silahlı örgüte üye olmak" iddiasıyla 15 yıl hapis cezası istedi. Mütalaada ayrıca Kışanak ve Tuncel hakkında "iki defa zincirleme silahlı örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle de üst sınırdan 26 yıl 8'er ay hapis cezası talep edildi.

Kışanak ve Tuncel'in SEGBİS ile katılmayı reddettikleri duruşma kimlik tespitlerinin ardından başladı. Savcının mütalaasına karşı savunma yapan savunma avukatları, Kışanak ve Tuncel hakkında yürütülen soruşturma ve davaların en kapsamlısının bu dosya olduğunu, bu sebeple diğer tüm dosyalarında Malatya dosyasında birleştirilmesini istedi.

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, avukatların birleştirme talebini reddetti. Mahkeme, savcının mütalaasına karşı savunma hazırlamaları için avukatlara süre vererek karar vermek üzere duruşmayı 1 Şubat 2019 tarihine bıraktı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim