Gazete EmekHDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Temelli, "Benden bahsederken 'Kürt bile değil' diyerek Kürt halkına hakaret ediyor, ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mardin’in Artuklu ilçesinde halk buluşmasına katıldı.

Diyarbakır ve Mardin mitinglerinin aşırı yağış nedeniyle iptal edildiğini söyleyen Sezai Temelli, “Doğadan gelen doğal afete yapacak bir şey yok ama yapay afete yapacak bir şey var. Bu memleketin başına 17 yıldır çöreklenen bu yapay afete 31 Mart’ta gereğini yapacağız. Bize diyor ya defolun gidin, biz de diyoruz ki 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz, bu ülkeyi bu yapay afetten hep birlikte kurtarıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için “Bu adam Kürt bile değil” dediğini hatırlatan Temelli, “Tüm HDP’lilere, tüm muhalefete, o da yetmedi soğanlara bile terörist dedi. Her türlü hakareti etti. Benden bahsederken ‘Kürt bile değil’ diyerek Kürt halkına hakaret ediyor, ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. İtirazımızı, öfkemizi sandıklara taşıyacağız” diye konuştu.

“Bizi sabah akşam GBT’ye tabi tutuyorlar” diyen Temelli, “Türkiye’de GBT rekoru kırdık. Bir trafik suçu bile bulamadı. Sonra diyor GBT makineleri bozuk. Makineler bozuk değil. Bizim bir suçumuz yok. Sen suçlu arıyorsan kendi çevrene bak bakalım. Makinen bozuk mu o zaman anlarız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim