Gazete Emek- Ağrı’da konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “İktidarımızda çocuklarımıza 3 dil öğreteceğiz. Resmi dilimiz Türkçeyi, çocuğun anasından öğrendiği dili ve uluslararası bir dil öğreteceğiz” vaadinde bulundu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il başkanlığının açılışı için Ağrı’ya geldi. Van’dan karayolu ile Ağrı’ya geçen İnce, otobüs ile şehir turu attıktan sonra il binası önüne partililer ile buluştu.

Fatih Tezcan: Sedat Peker daha hiçbir şey konuşmadı

”TÜRKİYE’NİN BİR DOĞUSUNA BİR BATISINA GİDİYORUM”

Muharrem İnce, “Türkiye’nin bir doğusuna bir batısına gidiyorum. Balıkesir’den Van’a geldim. Adana ve Mersin’e gittim bugün Ağrı’dayım. Buradan Erzurum’a gideceğim. Haftaya Denizli ve Aydın’dayım. Döneceğim tekrar bu taraflara Şırnak’a geleceğim. Türkiye’yi karış karış dolaşıyorum” dedi.

Açılışın ardından kent merkezinde esnaf ziyareti yapan İnce, AKP ve muhalefet partilerine oy veren seçmenlere seslenerek, partisine destek vermeye çağırdı. Vatandaşlarla sohbet eden Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde vurguladığı gibi iktidarlarında çocuklara üç dil öğreteceklerini anlattı.

‘Küçük Emrah’ kripto piyasasına giriyor: Emrahcoin

HDP VE CHP’Yİ ELEŞTİRDİ: VAY ZAVALLI MUHALEFET VAY!

Konuşmasında HDP ve CHP'yi eleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Seçim yok, bir şey yok ama 6 ayda ikinci kez geliyorum Ağrı'ya. Parti binamızı açmaya geldim. HDP'ye oy veriyorsunuz ama bir arpa boyu kadar büyümüyorlar. Türkiye partisi olmuyorlar. Türkiye partisi olmayı istemiyorlar ki. Meclise gelip çalışmıyorlar ki. Sizin sıkıntılarınızı dile getirmiyorlar. CHP bugün açıklama yaptı, Sayıştay’a üye seçimine katılmayacaklarmış. Vay, zavallı muhalefet vay” ifadelerine yer verdi.

”SIKIŞMIŞSINIZ AKP İLE HDP ARASINA BİR YERE GİTMİYORSUNUZ”

Ağrılı seçmenlerin HDP ile AKP arasında kaldığını vurgulayan İnce, şöyle konuştu:

*Sıkışmışsınız AKP ile HDP arasına başka hiçbir yere gitmiyorsunuz. Size hizmet etseler de etmeseler de fark etmiyor. Ya AKP'ye ya da HDP'ye oy veriyorsunuz. Bakın bu doğru değil.

*AK Parti’yi de HDP'yi de bırakın Memleket Partisi'ne gelin. Size söz veriyorum. Bizim sloganımız mavi. Projemiz 3 B. Bu memleketi barıştıracağız. Madenci ile çevreciyi barıştıracağız. Sendikacı ile patronu barıştıracağız.

*Sünni ile Alevi'yi barıştıracağız. Kürdü ile Türkü barıştıracağız. Üretim ekonomisi kuracağız. Hayvancılığı geliştireceğiz. Sizlerden istediğim şu. Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket. Destek istiyorum sizlerden. 50 artı 1'i alacağız.

Metropoll Araştırma Başkanı Sencar: Eğer HDP kapatılırsa AKP evdeki bulgurdan olur 

”CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞIMDA SÖYLEDİĞİM LAFIN ARKASINDAYIM”

İl başkanlığı binasının açılışını yaptıktan sonra Cumhuriyet Caddesi'ne geçen İnce, vatandaşlar ve esnafla bir araya gelerek partisi için destek istedi.

İnce, ”Bizim iktidarımızda çocuklarımıza üç dil öğreteceğiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığımda da söyledim. Cümlelerimi aynen tekrar ediyorum, o lafımın arkasındayım. Bizim iktidarımızda çocuklara üç dil öğreteceğiz. Bir, resmi dilimiz Türkçe’yi öğreteceğiz. İki, çocuğun anasından öğrendiği, evinde konuştuğu dili öğreteceğiz. Üç, uluslararası bir dil öğreteceğiz” diye konuştu.

Evliliği reddettiği için vurulan 16 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

ERZURUM’DA PARTİLİLERE SESLENDİ

Doğu Anadolu’da İl Başkanlıklarının açılışını yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Van ve Ağrı’dan sonra Erzurum’a geldi. Seçim otobüsüyle, şehir merkezinde tur atan İnce, Kazım Karabekir Caddesi’nde bulunan Erzurum İl Başkanlığı binasının açılışını yapmadan, davul-zurna eşliğinde Dadaşların oynadığı barı izledikten sonra otobüsün üzerinden partililere seslendi.

”TÜRKİYE’DE ŞİMDİ TEK ADAM VAR İKİNCİ ADAM YOK”

Türkiye’de utanılacak günler yaşandığını söyleyen İnce, ” Türk tarihinde ikinci adamlar vardır. Bilge Kağan’ın yanında Tonyokuk vardır, Alparslan’ın yanındsa Nizam-ı Mülk vardır, Osmanlı Devleti’nde Fatihler, Kanuniler Yavuz Sultan Selimler vardır ama ikinci adamları Köprülüler vardır, Sokullular vardır. Sadrazamlar vardır. Atatürk vardı ama yanında İsmet Paşa vardı. Şimdi tek adam var tek… İkinci adam yok.” dedi.

”DAHA 40-45 YAŞINDAKİ BİR ADAM MEMLEKETİ TESLİM ALMIŞ”

”Utanıyorum Türkiye’nin içine düştüğü durumdan”diye sözlerine devam eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce şöyle konuştu: ”Mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim, ben merak ediyorum Erdağan, sen merak etmiyor musun, niye bulmuyorsun bunu, kim bu ahlaksız. Bulacaksın… Gazeteci 10 milyon euro için aracılık yapıyor…. Vay vay vay… Daha 40-45 yaşında adam memleketi teslim almış. Valileri, hakimleri, savcıları, bakanları, milletvekillerini geceliği 106 bin liralık otelinde ağırlıyor. Ah, Allah nasip etmedi, eğer 2018 de beni Cumhurbaşkanı seçseydiniz O’nun cep telefonunda ne kadar kayıtlı adam varsa hepsinin mahkemenin karşısına dikerdim.”

Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın toplantısına işaret etti: Perşembe günü haber kanalları art arda son dakika geçerse şaşırmayın

”O TUĞLAYI ÇEKECEĞİZ ALTINDA KİM KALIRSA KALSIN”

Partisnin sloganı olan ‘mavi’ kelimesinin da açılımını anlatan İnce, ”Geçmişte hangi partiye oy verirseniz veri, hepinizi buraya davet ediyorum buraya. Göreceksiniz Allan'ın izni, milletin isteğiyle nasıl büyüyeceğimizi herkes görecek. Onun için sizleri Memleket Partisi'ne destek olmaya çağırıyorum. Bu düzeni değiştirip, Türkiye'yi barıştıracağız. Kirli ilişkiler içerisinde Türkiye… Türkiye’nin bir temiz eller operasyonuna ihtiyacı var. Biz o temiz eller operasyonunu yapacağız, tuğlayı çekeceğız. Altında kim kalırsa kalsın. Memleket Partisi kalıyorsa, Muharrem İnce kalıyorsa o da kalsın. ” dedi.

”POLİSLER NİYE İNTİHAR EDİYOR”

İnce,son günlerde ülke genelinde yaşanan polis intiharlarına da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

”Neden bu çocuklar intihar ediyor. Holding patronunun oğlu polis olur mu? Polis kim? Ya benim gibi babası kamyon şoförüdür ya işçidir, köylüdür ya da memurdur. Bu çocuklar niye intihar ediyor bunu sorgulayacaksın. Emniyet Genel Müdürü PTT'nin yönetim kurulu üyesi.Yani hem Emniyet Genel Müdürü maaşı alıyor hem PTT Yönetim Kururlu’ndan maaş alıyor. Yağma Hasan’ın böreği… Emniyet Genel Müdürünün ne işi var PTT’de, maaşı yetmiyorsa artıralım. Türkiye büyük devlettir verelim maaşını. Beş yerden 10 yerden maaş alanlar var Erdoğan’ın çevresi bürokrat takımı her biri 5-6 yerden maaş alıyor. Ballı maaşlar… Bu düzeni değiştireceğiz hep birlikte değiştireceğiz.”

Konuşmasının ardından İl Başkanı Sertacan Eş ile birlikte parti binasının açılışını yapan Muharrem İnce partililere sosyal mesafe ve maske uyarısın da bulundu. ”Gezdiğim iller arasında maske kuralına en çok uymayan il Erzurum” diyen  ve maskesiz partilileri uyaran Muharrem İnce, il başkanlığından ayrılarak uçakla Ankara’ya dönmek üzere havaalanına hareket etti.

Kaynak: Sözcü

Editör: TE Bilişim