Gazete Emek-HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın vekiliğinin düşürülmesine tepkiler devam ediyor. 


Kürdistan Özgürlük Partisi (Partiya Azadiya Kurdistanê- PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama ile HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

PAK’tan yapılan yazılı açıklamada, “Bu kararla TBMM, Kürtlerin inkarına dayalı geleneksel siyasetin pekişmesine onay veren bir adım daha atmış oldu. Yapılacak şey Leyla  Zana’nın milletvekilliğini düşürmek değil, bu içerikteki bir yemini yürürlükten kaldırmaktır. Ne yazık ki bir yandan TBMM Kürtlerin nefes alabileceği her türlü yasal boşluğu hızla kapatmakta, bir yandan da OHAL ve kararnamelerle tüm demokratik hak ve özgürlükler ortadan kaldırılmaktadır. Kürtlere tahammülsüzlüğün göstergesi ve halkın iradesine müdahale anlamına gelen Leyla Zana'nın milletvekilliğinin düşürülmesini kınıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

"KÜRTLER LEGAL SİYASİ ALANIN DIŞINA ATILMASI HEDEFLENİYOR"

Zana’nın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yazılı açıklama yapan Kürdistan Sosyalist Partisi ise tüm bu yaşananların, Kürtleri legal siyasi alanın dışına atmayı hedefleyen planın birer parçası olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Leyla Zana kararı, Milletvekili yemininin değiştirilip Türkiye’nin gerçekleri, çok kültürlü yapısına uygun bir biçime kavuşturulması zorunluluğunu bir kez daha ortaya koydu. Kürtlerin devletin kendilerini dışına itmek istediği legal ve siyasi alanda kalması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz. Alınan bu kararları da protesto ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim