Gazete Emek- HDP Milletvekili Leyla Güven ile Mehmet ve Fatma Öcalan haklarında 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla açılan davada mahkeme beraat kararı verdi.

 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan hakkında Öcalan’ın 2017'deki doğum günü kutlamasında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi. 

BERAAT KARARI

Urfa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Güven ve Öcalan kardeşler ile avukatları katılmadı. Mahkeme heyeti, iddianamede belirtilen suçun niteliklerinin oluşmamasından dolayı Güven ve Öcalan kardeşler hakkında beraat kararı verdi.

NE OLMUŞTU?

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlaması nedeniyle Urfa'nın Halfeti ilçesi Amara köyünde Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın evinde yapılan kutlama sonrası Güven, Mehmet ve Fatma Öcalan'ın aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten Urfa Cumhuriyet Savcısı Özkan Girgin, soruşturmada önce takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararından sonra ise yeniden aynı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma Güven'in Türkiye'nin Afrin’e yönelik giriştiği askeri operasyonu eleştirmesi sonrası tutuklanmasıyla davaya dönüştü. Avukatlar, "mükerrer" işlem nedeniyle davanın düşmesini talep etti. Avukatların Güven'in milletvekili dokunulmazlığına sahip olması nedeniyle yargılamanın durdurulması talebi de reddedildi. 

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim