Gazete Emek- Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısında, AKP’nin ABB Meclisi başladıktan sonra vermek istediği önergeyi Yavaş’ın kabul etmeyip okutmaması üzerine tartışma yaşandı. Masaya vuran AKP grubuna Mansur Yavaş, “Masaya çık tepin istersen!” diyerek tepki gösterdi.

’MASAYA ÇIKIP TEPİNİN İSTERSENİZ’’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin önergesini, “Süresi içinde verilmedi” gerekçesiyle kabul etmedi. Süresi içinde sunmadığı gerekçesiyle önergesi reddedilen AKP’li Murat Köse ısrarla önergeyi okumak isteyince mikrofonu kapatıldı. AKP’liler tepkilerini masalara vurarak gösterirken Mansur Yavaş, “Masaya çıkıp tepinin isterseniz” dedi.

YAVAŞ: ANKARA HALKININ DUYMASINI İSTEMİYORLAR

“Daha önceki faaliyet raporunda da aynısı yapıldı. Sadece beni konuşturmamak için, söyleyeceklerimi Ankara halkının duymasını istemiyorlar. Tabii toplantıyı sabote etmek için yapıyorlar, attıkları iftiraların ortaya çıkmasından korkuyor olabilirler. Soru önergeleri gündeme geçmeden önce verilir. Burada çoğunluğa dayanarak bir şeyler yapılmak istenebilir ama demokrasi böyle bir şey değildir. Dolayısıyla sadece ortaya anlaşılmaz bir şeyler koyup ‘bu ne oldu’ diye sorup, cevabını almadan ortadan kaybolmak… Bunlar siyaseten ahlaki şeyler değildir” dedi.

BASIN AÇIKLAMASINDAN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bugün düzenlediği basın toplantısında batık olarak nitelendirdiği projelerle, heykel ve kent mobilyaları için harcanan paraları açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grubu’nu eleştirilerini cevaplayan Yavaş şunları söyledi:

BİNİ AŞKIN İHALE YAPTIK

İki yıla yakın bir süre oldu. Tamamen iyi niyetle samimi olarak sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz elbette eksiğimiz hatamız da vardır hatasız insan olmaz. Biz seçimlerimizden itibaren Ankara'da yenilikler yaptık öncelikle şeffaflık demiştik böyle bir söz vermiştik bini aşkın ihalemizi şeffaf bir şekilde YouTube kanalımızda var, isteyen izleyebilir.

10 DEĞİL 14 MİLYAR HARCADIK

Öncelikle insan sağlığı ve insan hayatının yaptığımız çalışmaların birçoğu Ankara halkının sıkıntı çektiği konuları bir an evvel ortadan kaldırmak çalıştık. Yaptığımız harcamalar internette var demiştim ancak AKP Grup Başkanı 10 milyarı ne yaptınız diye sordu. İmalı şekilde soruyor ama harcadığımı para 14 milyar lira 109 milyon 88 bin lira.

‘BATIK’ PROJELERİN GÜNCEL DEĞERLERİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha sonra batık olarak nitelendirdiği projeleri sıraladı:

Ankapark: 5.8 milyar lira

Kapılar: 95.3 milyon lira

Gökkuşağı projesi: 20 milyon lira

Samanyolu projesi: 19.5 milyon lira

Kedi heykelleri: 1 milyon lira

Robot heykeli: 326 bin lira

Metal robot heykel: 2.1 milyon lira

Hayvan heykelleri: 17.2 milyon lira

Futbolcu heykelleri: 679 bin lira

Işıklı palmiye: 398 bin lira

1996 adet heykel: 25.4 milyon lira

Kol saati heykeli: 1.5 milyon lira

Heykel, saat ve plastik kent mobilya ve kapılar: 1.3 milyar lira

Yavaş, “Ankara’nın önceliği bu mu olmalıydı? Savunduğunuz belediyecilik bu mu? Yapamadığınız dediğiniz bunlar mı? Asla yapmayacağız, görmeyeceksiniz? Ankara’da halkın parasını toprağa gömmeyeceğiz?” dedi.

Kaynak: dokuz8Haber

Editör: TE Bilişim