Gazete Emek- İki parti Oğuz Kaan Salıcı ve Koray Aydın düzeyinde görüşmelerini geçtiğimiz hafta sonu ve dün yoğun olarak sürdürdü. İki genel başkan yardımcısının Ankara’dan gösterilecek adayın İYİ Parti’den olması ve Mansur Yavaş olması konusunda uzlaşma çıkınca konu Kemal Kılıçdaroğlu’na aktarıldı.


Kılıçdaroğlu, dün TBMM’deki görüşmelerini bitirince parti genel merkezine geçti ve burada Mansur Yavaş ile görüştü. Bu görüşmede kendisine İYİ Parti’den aday olması önerilen Yavaş, öneriyi reddetti. Yavaş, daha önce de ittifakın ortak adayı olarak CHP’den gösterilmek istediğini kamuoyuna açıklamış, İYİ Parti adaylığını sıcak bakmadığını Meral Akşener’e ve kurmaylarına hissettirmişti.

Bu aşamadan sonra iki parti arasında yeni isimler üzerinden yeni senaryoların çalışılması bekleniyor. Bu kapsamda ismi ilk gündeme gelen Cengiz Topel Yıldırım. Yıldırım’ın yanı sıra Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun da İYİ Parti’den ortak adaylık konusunda adı geçiyor.

Bazı CHP kurmayları da, “Bu aşamadan sonra adaylığın ve ittifakın kalibrasyonu düşme tehlikesiyle karşı karşıya. CHP’nin aday göstermeden başka bir partiyi desteklemesi parti örgütünün her aşamasında ve tabanda sorun çıkarabilir. Ancak İYİ Parti’ye ‘olmazları gösterme’ girişimi de olabilir. Hangi senaryoların olmayacağı gösterildikten sonra CHP kendi adayını da çıkarabilir Ankara’da” değerlendirmesini yapıyor.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim